Vi får ikke inn nok norsk kjøtt
Fra slutten av mars har Norfersk, vår hovedleverandør pakket kjøtt, vært nødt til å supplere med noe storfekjøtt fra Tyskland for å produsere nok kjøttdeig og karbonadedeig. Fra midten av april har dette også vært tilfelle for noen av biffene.
Nå skjer det samme på enkelte svineprodukter som suppleres med svinekjøtt fra Finland. Mangelen på norsk kjøtt gjelder for hele dagligvarebransjen og vil vare gjennom våren og sommeren.
Vi skulle gjerne vært situasjonen foruten. MENYs mål er å selge mest mulig norske landbruksprodukter, og i 2024 hadde vi en norskandel på kjøtt på 99,2 prosent.
- Einar Gundersen, kategoridirektør i MENY
Tydelig merket med opprinnelsesland
Alt kjøttet i MENY er merket med opprinnelsesland.
- I ferskvaredisken står opprinnelsesland på prisskiltet, men spør gjerne betjeningen.
- På pakket kjøtt står det på etiketten. Se etter "opprinnelse" eller "råvareopprinnelse" som angir hvor kjøttet kommer fra og er slaktet. "Produsert i" angir hvor kjøttet er skåret/produsert.
- I nettbutikken er det lagt inn informasjon om mulig utenlandsk råvare.
Lik pris
Importen nå kommer fra Landbruksdirektorats forhåndsavtalte importkvoter og utsalgsprisen er lik i MENY uavhengig av kjøttets opprinnelsesland.
- Vi skulle ønske at vi slapp å supplere med importert kjøtt, både fordi vi heier på den norske bonden og fordi vi vet at kundene ønsker å handle norskprodusert, sier Gundersen.
Norskgaranti på angus
På alt anguskjøtt kan vi garantere at kjøttet har norsk opprinnelse. Nettopp dette, i kombinasjon med jevn og høy kvalitet, var blant motivene for satsingen som nå inkluderer 2000 norske angus-bønder, Prima Jæren, Nortura, Angusforeningen, Norsk Angus og MENY.
I 2024 ble det solgt mer enn 1400 tonn norsk anguskjøtt hos MENY.