Slik bruker du bulgur
Bulgur er en fin erstatning for ris eller annet tilbehør, men kan brukes til så mye mer. Selv om navnet kanskje virker noe fremmed, er ikke bulgur langt fra noe våre forfedre kunne laget.
Få bulgur levert hjem
Hva er bulgur?
Bulgur er faktisk laget av korn, nærmere bestemt durumhvete. Det er samme korntype som brukes i pasta!
Hveten kokes, tørkes og knuses. Her brukes hele kornet, utenom det ytterste laget av klien som fjernes til slutt.
Er bulgur sunt?
Siden hele kornet brukes, har bulgur et langt høyere næringsinnhold enn for eksempel couscous og ris - og gjør det til et litt sunnere alternativ på tallerkenen.
Bulgur inneholder faktisk over 6 ganger så mye fiber som vanlig hvit ris, og nesten dobbelt så mye protein.
Hva med å bytte ut couscous med bulgur, for et litt sunnere måltid?
Slik koker du bulgur
Stort sett blir bulgur et godt tilbehør som erstatter ris, og da serveres den kokt.
Bulgur per person
- 1 dl bulgur (tørr)
- 2 dl vann
Slik gjør du:
- Kok opp vann med litt salt
- Tilsett bulgur og la det koke på svak varme uten lokk. Rør om av og til.
- Kok til det er tørt, det tar ca 8-10 minutter
- Ta kjelen av platen og la bulguren stå litt før servering.
Hva er forskjellen på finkornet og grovkornet bulgur?
Det finnes to malingsgrader på bulgur - finkornet og grovkornet.
- Grovkornet bulgur er den klassiske vi gjerne bruker til middager og som erstatning for ris.
- Finmalt bulgur er så finmalt at kornene ikke trenger koking. Det eneste de trenger er litt væske! Flittig brukt i tabbouleh, men også i deigen på klassisk köfte og kibbeh.
Dette kan du bruke bulgur til
Man kan enkelt bruke bulgur som erstatning for ris, men passer det også til de samme type sausene og rettene?
Bulgur smaker mer enn ris og har en litt nøtteaktig smak. Siden den smaker så godt på egenhånd, passer den dermed aller best til retter som ikke har noen saus, eller har en tomatbasert saus.
Den er også perfekt tilbehør til alle retter fra Midtøsten.