Slik serverer du iskrem i sommer

Slik serverer du iskrem i sommer

Kald og fristende is i solen gir små høydepunkt om sommeren, og enten du vil ha ispinne, iskaffe, milkshake eller en stor bolle med iskuler, saus og strøssel så har vi noe for deg. Les videre for tips og oppskrifter.

Affogato

Italienerne har laget verdens enkleste dessert - affogato. Du trenger bare to ting - sterk kaffe og god is. Affogato betyr nemlig "å drukne" på italiensk og det kommer av at du drukner isen i kaffe. Dette er altså en form for luksuriøs iskaffe, kanskje den aller beste vi vet om. Vi anbefaler vaniljeis, men smak av nøtter, karamell eller sjokolade er også populært her.

Dessertpai med iskrem

Dette er også en enkel dessert, men til flere og litt mer imponerende. En sprø og gylden paibunn toppes med massevis av søt iskrem og friske bær. Bunnen kan du lage på forhånd, isen tar du i siste liten. Dryss gjerne over litt hakket sjokolade eller granateplekjerner og pynt med vakre, spiselige blomster.

Klovnekjeks til barna

Is kan enkelt gjøres til en barnebursdag-favoritt! Lag isbar med fargerike skåler der alle kan velge egen smak og topping, server isen i vaffel eller gjør som her; server opp ned med klovnehatt smilefjes og partypynt. Husk å servere dem før de smelter.

Rull kanten på kjeksen i melis og strøssel, så blir de fargerike og morsomme.

Vaffel med is

Boblevaffel er vanlige vafler, men stekt i boblevaffeljern. Jernet gir en kul effekt, men vanlige vafler er like bra! La barna få velge sin favorittsmak og toppe med godteri. Disse kan det være lurt å servere i en kjegle av papir, eller holde dem sammen med en klesklype. Og husk at isen vil smelte i varme hender.

Barnas favoritt - vaffel, is og godis! Barnas favoritt - vaffel, is og godis!
Alle kan lage hjemmelaget is!

Alle kan lage hjemmelaget is!

Husker du smaken av hjemmelaget saft-is? Og isformen som ofte manglet en is når isene var ferdig fryst fordi en eller annen i familien ikke hadde klart å vente med å smake? Nå kan vi glede deg med noen oppskrifter på nye saftiser, samt noen gamle slagere.

Daimskake

Husker du den klassiske daimiskaken? Når du vil ha en rask og enkel dessert er ferdig iskake en god idé, og med litt kreativ pynt ser den like flott ut som hjemmelaget. Finn frem et pent fat, friske bær og noen spiselige blomster fra hagen så har du desserten klar på kort tid. Bruk gjerne bildet til inspirasjon hvis du vil pynte andre iskaker.

Ferdig daimiskake med vaniljeis, sjokoladeis og sprø daimkuler. Ferdig daimiskake med vaniljeis, sjokoladeis og sprø daimkuler.

Jordbær og iskrem

Jordbær med ekte vaniljeis smaker helt nydelig når du ønsker en god og enkel dessert. En nydelig smak av sommer.

Ta isen ut fra fryseren en halvtime før servering. Rens og skjær jordbærene i to. Enkelt og veldig godt!

Iskrem sandwich

Kjeks og is er en populær kombo, men det må ikke være den klassiske iskjeksen. Lag en iskrem sandwich med din favorittkjeks, eller hjemmebakte cookies. To gode kjeks og en liten kule is i midten er alt du trenger. Vil du gjøre det  litt mer spennende, kan du dyppe sandwichen i smeltet sjokolade og kakestrøssel.

Småis på nye måter

Prøv en ny vri også på småisen. Server sandwich iskrem på pinne med strøssel i flotte farger og du har en kreativ og morsom pinneis som garantert gjør suksess hos store og små! Eller hva med å servere kroneis opp ned i en skål med non stop? Da slipper du også litt billigere unna med søl hos de minste.

La deg inspirere av Hennig-Olsens iskremunivers. Kremen av iskrem kommer i mange former: i liter, på pinne, med fløte eller som sorbet.