Velkomstdrinker: 5 forfriskende oppskrifter
Bobler, punsj og fargerike mocktails
Det er svært populært å servere en musserende som velkomstdrink, gjerne av typen champagne, cava eller prosecco. Da kan musserende eplejuice, som vår Matskatt Margareth, være et godt alkoholfritt alternativ. Eller hva med å servere en fargerik punsj eller mocktail?
1. Sommerpunsj med bær
En punsj skal gjerne serveres i en stor bolle eller karaffel, og fylles med skiver av sitrus, biter av frukt, og inneholder som regel både surt og søtt i god harmoni.
2. Mocktail med bær og iste
Du kan også lage gode velkomstdrinker med iste som utgangspunkt. Med friske bær, en skive sitrus og litt sukker for å balansere, har du et godt utgangspunkt for en fargerik og imponerende velkomstdrink.
3. Mimosa
Mimosa kalles ofte verdens enkleste drink, for her er det kun to ingredienser. Dette er derfor et veldig godt alternativ når du skal lage og servere til mange gjester. Kun 50/50 mineralvann og appelsinjuice.
4. Hemmeligheten ligger i isbitene
Et godt tips hvis du vil bruke minst mulig tid på drinken selve dagen, er å lage isbiter i forveien. Nå mener ikke vi vanlige isbiter av vann, men fargeglade isbiter av for eksempel granateplejuice, bær, kuttet frukt, urter og sitrusskall. Det geniale er da at når dagen kommer, trenger du kun å ha disse i et glass, for så å helle over muserende vin eller eplejuice, og vips så har du en imponerende drink.
5. Frisk og syrlig
Et eksempel til med isbiter du lager på forhånd, er denne mocktailen med sitrus og ingefærøl. Vi anbefaler en ingefærøl med god smak av ingefær for ekstra sting.