Så lett lager du omelett
Omelett er løsningen til utålmodige, sultne barn eller til deg selv etter en lang dag. Omelett er lett å tilberede, går raskt å lage, metter godt - og det beste er at den kan varieres i det uendelige.
Har du husket egg?
Slik lager du vanlig omelett
Til en naturell omelett trenger du egg og melk, litt salt og pepper. Har du ikke melk kan vann fint brukes. Utover det kan du bruke de råvarene du liker best, eller måtte ha liggende i kjøleskapet.
Dette trenger du per porsjon:
- 2 egg
- 2 ss melk (evt vann)
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Pisk sammen egg og melk. Ha i salt og pepper etter smak.
- Ha smør i en varm panne, og ha i eggeblandingen når smøret har sluttet å bruse og fått en litt nøttebrun farge.
- Dra eggeblandingen forsiktig inn mot midten av stekepannen, slik at resten av blandingen fordeler seg i pannen. Dette skal gå raskt.
- Når blandingen begynner å stivne legger du ønsket fyll på den ene siden av omeletten, bretter den andre siden over, og omeletten er klar til servering!
Hva passer i omelett?
Det fine med omelett er at med litt kreativitet kan man oppleve nye smaker hver eneste gang! Serverer du omeletten med brød, ovnsstekte poteter eller en salat får du et fullverdig og riktig godt måltid.
Prøv dette i omeletten:
|
|
Våre beste oppskrifter på omelett
Her finner du oppskrifter på ulike varianter av omelett. Kanskje vil du ha en barnevennlig frokostomelett, middagsomelett med rester, omelett til lunsj med grønnsaker, eller en lekker som kan brukes koldtbordet?
En naturell omelett kan fylles med akkurat det du liker best og er godt som en varmrett etter skoletid eller til lunsj. Denne er barnevennlig og om du har rester til overs kan du ha det på brødskiva i matpakka dagen etter.
Har du alt du trenger?
En god aspargesomelett som passer like godt som frokostomelett eller middagsomelett. Denne «åpne» varianten stekes ferdig i ovnen slik at mozzarellaen på toppen får nok overvarme til å smelte ned på aspargesen.
Dryss over en håndfull friske basilikumblader og sett pannen på bordet!
Omelett med stekt ris er en mettende omelett hvor du kan bruke rester fra tidligere i uken. Lag en god middagsomelett med løk, ingefær, ris og det du har igjen av rester av kjøtt og grønnsaker. Enkel og god restemiddag!
Lag som frokostomelett, til matpakken eller en deilig middagsomelett. Du kan enkelt variere innholdet med denne oppskriften. Bytt ut paprika og squash med andre grønnsaker du har i kjøleskapet eller har lyst på.