La barna lage fiskepinner
Nystekte, gylne, sprø fiskepinner er digg mat for store og små. De er også enkle å lage! La barna få prøve seg på helt egne fiskepinner til middag.
Ingredienser til 4 porsjoner:
- 600 gram filet av hvit fisk, gjerne torsk
- 200 gram hvetemel
- 3 egg
- 150 gram griljermel eller panko
- Salt og pepper
- 2 ss smør eller rapsolje til steking.
Slik gjør du
- Begynn med å finne fram 3 skåler. Ha mel, salt og pepper i en skål, piskede egg i en annen og griljermel (eller panko) i den siste.
2. Skjær fiskestykkene i fingertykke skiver - ca. 5-10 cm lange.
3. Vend fiskestykkene i skålen med mel. Alle sider skal være dekket.
4. Ha de meldekkede fiskestykkene i eggblandingen. Få godt med egg på begge sider.
5. Når fiskebitene er dekket av egg, har du dem i griljermelet eller pankoen. Dekk alle sider godt, griljermelet er det som gjør fiskepinnene ekstra sprø og saftige!
6. Stek fiskepinnene i smør eller olje på begge sider i ca. 5 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Lag en god dipp til
Hvis du ønsker litt ekstra smak er kalde sauser perfekt til fiskepinnene. Disse er superenkle å lage og har nesten ingen tilberedningstid.
Alle kesam- og rømmebaserte sauser, med eller uten hvitløk, er en nydelig kontrast til de varme fiskepinnene. Mange har også remulade eller ketchup som sin favoritt.