La barna lage fiskepinner

La barna lage fiskepinner

Barn synes ofte det er gøy å være med og lage mat, og når de lager selv smaker det også bedre. Ved å lage fiskepinner fra bunnen av kan du selv regulere saltmengden, og du slipper tilsetningsstoffer.

Nystekte, gylne, sprø fiskepinner er digg mat for store og små. De er også enkle å lage! La barna få prøve seg på helt egne fiskepinner til middag. 

Ingredienser til 4 porsjoner: 

  • 600 gram filet av hvit fisk, gjerne torsk 
  • 200 gram hvetemel 
  • 3 egg
  • 150 gram griljermel eller panko
  • Salt og pepper
  • 2 ss smør eller rapsolje til steking.

Slik gjør du

  1. Begynn med å finne fram 3 skåler. Ha mel, salt og pepper i en skål, piskede egg i en annen og griljermel (eller panko) i den siste.
Dette er panko og slik bruker du det

Dette er panko og slik bruker du det

Du har kanskje hørt om pankopanering eller smakt fisk med knasende sprø utside. Hva er egentlig panko og kan man lage det selv? Her er alt du trenger å vite om panko.

2. Skjær fiskestykkene i fingertykke skiver - ca. 5-10 cm lange.

3. Vend fiskestykkene i skålen med mel. Alle sider skal være dekket. 

4. Ha de meldekkede fiskestykkene i eggblandingen. Få godt med egg på begge sider. 

5. Når fiskebitene er dekket av egg, har du dem i griljermelet eller pankoen. Dekk alle sider godt, griljermelet er det som gjør fiskepinnene ekstra sprø og saftige!

Ikke plass til alle fiskepinnene i stekepannen samtidig? Legg de ferdigpanerte fiskestykkene på en tallerken med kjøkkenpapir mens du steker de andre.

6. Stek fiskepinnene i smør eller olje på begge sider i ca. 5 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. 

Lag en god dipp til

Hvis du ønsker litt ekstra smak er kalde sauser perfekt til fiskepinnene. Disse er superenkle å lage og har nesten ingen tilberedningstid.

Alle kesam- og rømmebaserte sauser, med eller uten hvitløk, er en nydelig kontrast til de varme fiskepinnene. Mange har også remulade eller ketchup som sin favoritt. 

Sett ditt eget preg på fiskepinnene! Hva med å tilsette favorittkrydderet i paneringen? Våre favoritter er chili, tacokrydder, tørkede urter eller parmesan. Nam!