Dette er bukettblomkål og slik bruker du den

Dette er bukettblomkål og slik bruker du den

Bukettblomkål er en spennende nyhet i grønnsaksdisken som minner litt om brokkolini. Den er søtere enn blomkål, og passer til middag, som tilbehør og snacks. Se hvordan du kan bruke den vakre grønnsaken!

Bukettblomkål er raskt og enkelt å tilberede, og kan brukes til det samme som vanlig blomkål. Den bør riktignok tilberedes hel - bevares den sprø konsistensen.

Server den til fisk, kylling, kjøtt og lune vegetarretter, eller bare som snacks med en god dipp til.

Hos MENY får du kjøpt bukettblomkål fra januar til juni, importert fra Spania.

  • Smak: Mild og søt
  • Oppbevaring: I kjøleskapet (2-4°C), gjerne i en plastboks eller pose

Bukettblomkålen holder i kjøleskapet i opptil en uke. For lenger oppbevaring kan du forvelle og fryse den ned. Den trenger ikke kokes lenger enn 2 minutter før den forvelles og fryses. 

Slik forveller og fryser du grønnsaker

Slik forveller og fryser du grønnsaker

Har du grønnsaker til overs du vet du ikke rekker å bruke opp? Å fryse dem er et godt alternativ, men de fleste bør deles og forvelles for å bevare den gode smaken og spensten i grønnsakene. Slik gjør du det!

Hva er forskjellen på bukettblomkål og blomkål?

Bukettblomkål og blomkål er nokså like, og det er stort sett utseende som skiller de to fra hverandre. Bukettblomkålen, som navnet tilsier, er tynne buketter med små topper, mens blomkålhodet er delt inn i mange tette og korte buketter.

Bukettblomkålens nette fasong gjør at den er raskere å tilberede, og gjerne brukes hel, til forskjell fra blomkålen som gjerne brytes opp før tilberedning. I smaken er begge grønnsakene milde og gode, men bukettblomkålen er noe søtere.

Bukettblomkålen ser nesten ut en som liten blomsterbukett! Bukettblomkålen ser nesten ut en som liten blomsterbukett!
Emblem
Tre stilker med bukettblomkål teller som 1 av 5 om dagen

Slik tilbereder du bukettblomkål

Du kan spise både stilk og blader, og den kan spises rå, eller tilberedes etter ønske. Den bør riktignok tilberedes hel -  da bevares den sprø konsistensen.

  • Skyll bukettblomkålen i kaldt vann og tørk godt. Kutt av den nederste delen av stilken (ca 0,5-1 cm).

Server den rå til en god dipp, eller server den ovnsbakt, kokt, stekt eller dampet som spennende og smakfullt tilbehør.

Slik ovnsbaker du bukettblomkål

Ovnsbakt bukettblomkål er en fantastisk allrounder. Server den som høydepunktet i måltidet, som en lekker forrett eller god snacks.

  1. Legg bukettene utover på et stekebrett
  2. Hell over litt olivenolje og dryss over litt havsalt
  3. Stek dem i ca. 4-5 minutter på 200 grader

Følg med underveis, steketiden kan variere med størrelsen på bukettene

Slik damper du bukettblomkål

Dampet bukettblomkål er spesielt god til fisk og kylling med sin milde, sødmefylte smak. Bukettblomkålen er også nydelig når den smørdampes.

  1. Kok opp en kjele med lettsaltet vann og legg en rist eller sikt i vannet
  2. Legg bukettene på risten slik at de ikke kommer i kontakt med vannet
  3. Damp i ca. 2-3 minutter og server. 

Slik steker du bukettblomkål

Stekt bukettblomkål er enkelt og raskt tilbehør. Vask og rens dem raskt før du har dem i pannen og disk opp med deilig bukettblomkål til middagen!

  1. Varm en stekepanne med litt olje eller smør til medium varme.
  2. Ha i bukettblomkålene og snu underveis. Bukettene er klare når stilken er mør og toppen får en gyllen farge.
  3. Krydre med salt og pepper til slutt og server.
Emblem
Bukettblomkålen er rik på vitamin C og kostfiber. Den er også en fin kilde til folat og kalium

Bukettblomkål er raskt og enkelt å tilberede, og kan brukes til det samme som vanlig blomkål. Men den bør tilberedes hel slik at den bevarer den sprø konsistensen.

Server den til fisk, kylling, kjøtt eller lune vegetarretter. Eller bare som snacks med en god dipp til.