Det bugner av fristende grønnsaker i frukt- og grøntavdelingene, men hva kan man egentlig bruke dem til? Vi har samlet våre beste tilberedingstips for å lykkes med rotgrønnsaker, blomkål og brokkoli, kål, belgvekster, sopp og alt annet som er godt. Velg gjerne grønnsaker i sesong.
Grønnsaker er ikke bare det perfekte tilbehør, men kan gjerne også få spille hovedrollen. Server fargerike retter der grønnsakene får god plass, for variasjon i smak, konsistens, vitaminer og mineraler.
Det finnes uendelig med godt tilbehør, alt fra enkle salater til ovnsbakte grønnsaker, stapper og pureer. La deg inspirere.
Ikke la grønnsakene visne i grønnsakskuffen, husk at de kan brukes til mange retter uken gjennom. Mange grønnsaker er også gode selv om de begynner å bli litt slappe, da egner de seg godt i en suppe eller gryte. Du kan også fryse ned grønnsaker du vet du ikke rekker å spise opp. Vi gir deg noen tips til bruk og oppbevaring.
Hvordan deler man egentlig en avokado og hva er forskjellen på de ulike tomatene man finner i butikken? Her er alt du trenger å vite om grønnsakene du finner i grønnsaksdisken.