Slik tilbereder du søtpotet

Slik tilbereder du søtpotet

Den oransjfargede søtpoteten er kanskje ikke en potet, men den kan tilberedes som en! Prøv den stekt, kokt, ovnsbakt, fritert eller som en fløyelsmyk søtpotetmos. Her er våre beste tips og oppskrifter til å lykkes med søtpoteten.

Visste du at søtpotet ikke tilhører potetfamilien? Søtpoteten er egentlig en rotgrønnsak, og den er nærmere gulrot i både smak og konsistens enn poteten.

Allikevel er den like allsidig som poteten, og kan brukes til de aller fleste retter.

Få fersk søtpotet og alt annet du trenger levert rett hjem

Dette kan du bruke søtpotet til

Søtpotet smaker spesielt godt til kjøttretter. Spesielt kalkun, viltkjøtt og røkt kjøtt er den enestående sammen med. Den er likevel allsidig og kan brukes som tilbehør alene eller med andre grønnsaker.

  • I sesong: Tilgjengelige hele året.
  • Smak: Søt, kan minne litt om gulrot.
  • Oppbevaring: Søtpotet oppbevares best i romtemperatur ved 12–16 ºC. Ved riktig oppbevaring, kan den oppbevares i flere måneder.

 

Slik koker du søtpotet

  1. Vask og kok mør.
  2. Se an koketiden etter størrelsen, sjekk med en kniv om den er mør.
  3. Den er best å skrelle når den er ferdigkokt.

Slik lager du søtpotetstappe

Utrolig god, søt og kremet stappe med en vakker farge. Søtpotetmos passer som tilbehør til kjøtt av storfe og svin, fisk som laks og torsk, og hvitt kjøtt som kalkun og kylling.

Slik gjør du:

  1. Vask og skrell søtpotetene, del dem i jevne biter.
  2. Kok møre i ca. 20 minutter.
  3. Hell av vannet og mos med en stavmikser.
  4. Tilsett smør og crème fraîche eller fløte.
  5. Smak til med sitronsaft, salt og kvernet pepper.

Lag selv, eller kjøp ferdig:

Slik ovnsbaker du søtpotet

Kjempegodt alternativ til vanlige poteter, og kommer virkelig til sin rett når de bakes i ovnen med hvitløk, sitron og olivenolje.

Slik gjør du:

  1. Vask og skrell søtpotetene og del dem i båter. Du kan også la skallet være på om du foretrekker det.
  2. Legg båtene på et stekebrett med bakepapir.
  3. Tilsett knuste hvitløksfedd, sitron i båter og olivenolje og bland sammen.
  4. Stek midt i ovnen til de er gylne og møre. Det tar ca. 30 minutter.på 200 grader

Lag bakt søtpotet med spennende fyll

Bakt søtpotet er enkelt og godt! Den kan du fylle med nesten hva du vil, og servere som tilbehør eller hovedrett. Server gjerne til grillmat.

Søtpoteten er ikke en del av potetfamilien, men den er like allsidig og kan tilberedes på samme måte.
Slik lager du bakt potet med det diggeste fyllet

Slik lager du bakt potet med det diggeste fyllet

Trodde du bakt potet var et kjedelig tilbehør til maten? Tro om igjen. Bakt potet har stadig blitt mer populær, og gjør et comeback som et skikkelig festmåltid! Her er våre beste tips for å lage perfekt bakepotet.

Slik lager du søtpotet fries

Sprø fries av søtpotet er godt tilbehør til burgere og kjøtt. Søtpotet gir en søtere smak enn vanlig pommes frites, og med litt ekstra krydder som chilipulver eller røkt paprikapulver får du ekstra punch.

Prøv denne oppskriften for sprø fries:

Trikset for sprø søtpotetfries er å la de ligge i kaldt vann, helst natten over og i minst 30 minutter. Vannet trekker stivelsen ut av potetene og da blir de lettere å få sprø ved steking.

Liten tid? Vi har ferdige søtpotetfries

Emblem
Visste du at du kan lage chips av søtpotet? Skjær i tynne skiver med ostehøvel eller mandolin, pensle med litt olje, dryss over flaksalt og ha på høy temperatur i mikrobølgeovn i ca 2,5 minutt!

Søtpotetpizza med pepperoni

Med en perfekt blanding av søtt fra søtpotet og salt fra pepperoni, blir dette fort en pizzafavoritt! 

Fyllet kan varieres etter smak og behag, her er det bare å legge til det du liker.

Har du alt du trenger?

Vegetartaco med søtpotet

Kjempegod, kjøttfri taco med ovnsbakte søtpoteter, avokado og syltet rødløk.

Søtpotene krydres med hjemmelaget tacokrydder. Prøv den med smakfull syltet rødløk og granateplekjerner for en ny tacoopplevelse!

Rask middag med søtpotet