Spinat på 4 måter
Spinat består av mange grønne blader med ulike former og teksturer. Babyspinat er mild og kan spises rå i salater. Vanlig spinat har litt kraftigere smak og egner seg godt varmebehandlet i for eksempel pai.
- I sesong: Mai - oktober (norsk)
- Oppbevaring: I kjøleskap i en plastboks eller plastpose for å hindre uttørking.
Få fersk spinat levert hjem:
Slik tilbereder du spinat
Spinat kan spises rå eller varmebehandles. Babyspinat egner seg spesielt godt i salater og i wok.
- Koking - skyll bladene godt og fjern tykke stilker. Kokes på middels varme uten mer vann enn det som er igjen på bladene etter skylling. Rist kjelen av og til, før du siler spinaten og klemmer ut mest mulig vann.
- Steking - stekes kjapt i pannen med litt olje, salt og pepper og serveres umiddelbart. Perfekt til wok eller som lunt tilbehør til middagen
Her er 4 gode oppskrifter med spinat:
Grønnsakslasagne med paprika og spinat
Hjemmelaget lasagne med gode grønnsaker, uten kjøtt. Paprika, squash, spinat og hvitløk godgjør seg i god saus sammen med pastaplater og smeltet ost. Lasagne er super middag til mange!
Squash- og spinatsalat
En nydelig, lun salat med skivet squash og spinat med en hjemmelaget dressing og friske urter. Dressingen består av chili, hvitløk, sitron og god olivenolje.
Spinatsuppe
Rask og enkel oppskrift på hjemmelaget spinatsuppe med kyllingkraft og hvitløk. Suppen får en vakker grønn farge, server den gjerne som forrett.
Hvit pizza med spinat og creme fraiche
Pizza med hvit saus med creme fraiche, ovnsbakt hvitøk, spinat og mozzarella. En enkel og smaksrik vegetarpizza.