Dette kan du bruke squash til
Squash er kanskje ikke så spennende på egenhånd, men den har en utrolig evne til å suge til seg smaker. Denne egenskapen gjør den velegnet i de aller fleste retter.
Den er en viktig ingrediens i ratatouille, og dukker ofte opp i indisk mat. Du kan også prøve den i en grønnsakslasagne!
- Sesong: Juni - september (norsk)
- Smak: Mild og nøytral
- Oppbevaring: Svalt, men ikke under 10 grader.
Squashen får kuldeskader om den oppbevares kaldt, og bør dermed ikke ligge i kjøleskapet. Den trives best ved 12-14 grader.
Få fersk squash levert hjem:
Slik tilbereder du squash
Squashen er enkel å bruke. Den trenger lite tilbereding og kan omtrent brukes som den er!
- Skjær av stilken og endene
- Vask squashen
- Skjær opp i ønsket størrelse
Til salat og garnityr kan den skjæres i skiver som en agurk, eller du kan skjære den i strimler ved hjelp av en ostehøvel eller potetskreller.
Til gryteretter og supper kan den kuttes i biter. Squashen bør tilsettes i slutten av koketiden, ettersom den ikke trenger å varmebehandles lenge.
Slik koker, steker og ovnsbaker du squash
Squash er også en grønnsak som tåler mye, noe som gjør den godt egnet i supper, gryter, ovnsbakt i form eller stekt.
Den er også ekspert på å suge opp gode smaker! Skal du steke den, kan det lønne seg å salte den først for å trekke ut vannet og få fram mer smak. Den passer i det aller meste, og kan også rives og brukes i grønnsakspannekaker, grønnsakspizza og til og med i brød!
Squashpizza med mozzarella og tomat
En spennende vegetarpizza med bunn laget av squash, egg og persille. Toppingen består av gode tomater, mozzarella og spinat. En super måte å få i seg mer grønnsaker på!
Har du alt du trenger?
Saftig squashbrød
Squash gjør brødet ekstra saftig! Dette brødet blir søtt og godt, men kan likevel nytes med god samvittighet. Perfekt å ta med seg i matpakka eller på tur.
Squashpannekaker med tomat- og ingefærchutney
Alle elsker pannekaker! Denne ganger lager vi grønnsakspannekaker med squash, vårløk og mynte.
Til disse serverer vi hjemmelaget chutney av modne tomater, chili, ingefær, garam masala og koriander.
Råmarinert squash
Rå squash i lange, flate bånd marinert med god olivenolje, finhakket chili, friske urter, hvitløk og ferskpresset lime. Nydelig, friskt tilbehør til fisk og kjøtt.
Skivet squash med ristede valnøtter og fetaost
En dekorativ og mild salat med ost og nøtter. Passer svært godt til sjømat.
Squashsalat med tahinidressing
Lag en digg, grønn bowl proppfull av næringsstoffer! Salaten topper vi med quinoa og en fløyelsmyk tahinidressing. Nydelig tilbehør til grillmat, eller en middag i seg selv.