Squash på 4 måter

Squash på 4 måter

Squash, eller zucchini, er en grønnsak som likner på en agurk i fasongen. Squashen har en nøytral smak, men det gjør den ikke kjedelig! Den har nemlig en fantastisk evne til å ta til seg smak, og passer dermed i de aller fleste retter.

Squash er kanskje ikke så spennende på egenhånd, men den har en utrolig evne til å suge til seg smaker. Denne egenskapen gjør den velegnet i de aller fleste retter.

Den er en viktig ingrediens i ratatouille, og dukker ofte opp i indisk mat. Du kan også prøve den i en grønnsakslasagne!

  • I sesong: Juni - september (norsk)
  • Oppbevaring: Svalt (12-14ºC)

Få fersk squash levert hjem:

Slik tilbereder du squash

Skjær av stilken og endene, og vask squashen. Gul squash bør varmebehandles før du spiser den, grønn squash kan spises rå.

  • Til salat og garnityr kan den skjæres i skiver som en agurk, eller du kan skjære den i strimler ved hjelp av en ostehøvel eller potetskreller.

  • Til gryteretter og supper kan den kuttes i biter. Squashen bør tilsettes i slutten av koketiden, ettersom den ikke trenger å varmebehandles lenge. 

Squash er en anvendelig grønnsak som kan spises rå, stekt og ovnsbakt, i skiver, strimlet eller i terninger. Vi gir deg 4 tips til hvordan du kan tilberede og servere squash:

Blomkålpizza med mozzarella og squash 

En spennende vegetarpizza med bunn laget av blomkål, egg og parmesan. Toppingen består av gode tomater, squash, mozzarella og ruccola. 

Har du alt du trenger?

Squashpannekaker med tomat- og ingefærchutney

Alle elsker pannekaker! Denne ganger lager vi grønnsakspannekaker med squash, vårløk og mynte.

Til disse serverer vi hjemmelaget chutney av modne tomater, chili, ingefær, garam masala og koriander. 

Emblem
Squash får kuldeskade under 10 ºC og bør derfor ikke oppbevares i kjøleskap.

Råmarinert squash

Rå squash i lange, flate bånd marinert med god olivenolje, finhakket chili, friske urter, hvitløk og ferskpresset lime. Nydelig, friskt tilbehør til fisk og kjøtt.

Skivet squash med ristede valnøtter og fetaost

En dekorativ og mild salat med ost og nøtter. Passer svært godt til sjømat.