Gi julekakene en ny smak
Det er ingen hemmelighet at vi er glade i å bake mye i jula, og at det fremdeles er igjen julekaker langt ut i januar er de fleste kjente med. Men hvorfor ikke bruke julekakene på litt nye måter?
Prøv dem med nye, spennende smaker og du vil garantert få spist opp julekakene lenge før påske!
Pepperkaker
Visste du at pepperkaker med blåmuggost er kjempegodt? Erstatt den tradisjonelle kjeksen med pepperkake og nyt den spennende smaken av blåskimmerost og søt pepperkake. Ekstra godt blir det med fiken, valnøtter, eple, marmelade eller honning.
Du kan også knuse pepperkakene og bruke dem som bunn i f.eks en ostekake neste gang du skal bake. Kjempegodt!
Berlinerkranser, serinakaker eller krumkaker
Disse er perfekte til tilslørte bondepiker! Knuses til smuler, bland med finhakkede mandler og bruk sammen med krem og eplemost.
- Smultringer egner seg godt til frysing. Frys dem ned og ta med neste gang du skal på tur. Da kan du grille dem over bålet og få "nystekte" smultringer.
- Sirupsnipper er kjempefine å knuse og bruke som kakebunn i for eksempel ostekake.
Julekake
Bruk julekake til å lage Arme Riddere. Pisk egg lett sammen med sukker, melk og krydder. La brødet ligge i røren til det er gjennombløtet. Stek de arme ridderne i smør i stekepanne ved middels varme til de er pent gulbrune.
Server de Arme Ridderne straks med syltetøy og rømme ved siden av.