Angus - Våre beste steker og grytekjøtt
Imponér venner, familie eller svigermor med smakfull stek, gryterett eller suppe med MENY Angus. Bruker du råvarer av høy kvalitet, er det enkelt å løfte tradisjonsmaten flere hakk - uten å streve over grytene.
Hva er MENY Angus?
MENY Angus er ekstra marmorert og smakfullt kjøtt. Kjøttet kommer fra utvalgte norske bønder i hele landet, som er organisert og håndterer kjøttet i henhold til retningslinjer fra Prima Jæren gruppen.
Du finner et stort utvalg møre Angusbiffer og spennende varianter av mindre møre stykningsdeler. Disse trenger litt ekstra tid i ovnen eller i gryta - men til gjengjeld får du et svært velsmakende måltid.
Smakfulle steker av Angus
I kjøttdisken finner du de vanligste stekene som flatbiff og rundstek. Her finner du også stykningsdeler som er mindre vanlige, som culotte og tri-tip. Vi ønsker å benytte så mange stykningsdeler fra oksen som mulig.
Angus culotte
En stek med et delikat fettlokk. Dette fettlokket gir ekstra god smak til kjøttet under tilbereding og er noe helt utenom det vanlige.
Slik tilbereder du steker med fettlokk:
- Lag ruter i fettlokket og krydre godt med salt og pepper.
- Legg fettsiden ned i en kald, tørr panne og skru varmen på på fullt. Da vil fettet smelte og renne nedover kjøttet, noe som gir massevis av god smak.
- Brun på andre siden.
- Stek videre i ovnen på 160 grader til ønsket kjernetemperatur.
Lekre steker med mye smak:
Angus tri-tip
Tri-tip er en trekantet stek med fettlokk, og passer dermed utmerket helstekt i ovn eller på grillen. Tri-tipen er ikke veldig stor, og passer dermed godt om dere ikke er så mange til bords.
Husk å rute fettsiden, krydre og brune fettlokket godt i pannen. Da får du det beste resultatet.
Flere gode oppskrifter på steker:
Grytekjøtt og suppekjøtt av Angus
Herlige, marmorerte og kjøttrike stykker passer godt i en gryte. Velg de mindre møre kjøttstykkene for det beste resultatet. Disse trenger kanskje lang tid i gryta, men til gjengjeld gjør retten seg nesten selv!
Enkelt, utrolig godt og en fantastisk middag å servere til venner og familie som ikke krever mye arbeid.
Prøv en av disse i gryta:
- Høyrygg er svært smaksrik og til dels godt marmorert. Perfekt til gryter og som kokekjøtt. Prøv den i alt fra biff bourguignon til lapskaus og kjøttsuppe - høyrygg er en flott allrounder i gryter og supper.
- Bog og bryst er rent kjøtt med forholdsvis mye bindevev, og passer godt til retter som skal ha god kraft. Bindevevet smelter under tilbereding, noe som gjør at kjøttet oppleves svært mørt og saftig - selv etter mange timers koketid.
- Bankekjøtt er et delikat stykke med mye rent kjøtt. Kjøttet er magert og helt benfritt, og kan komme med og uten fettlokk. Brunes raskt i en varm panne og trekkes deretter i vann/kraft til kjøttet er mørt.
- Oksekjake er et herlig marmorert kjøttstykke som blir utrolig mørt med lang nok tid i gryta. La de putre for seg selv i 4-5 timer, og du får en nydelig gryterett proppfull av smak!
- Oksehale har mye kjøttsmak og er perfekt til langtidskokte gryter og raguer. Siden oksehalen inneholder både bein, brusk og marg får man en vanvittig smakfull kraft!
- Knoke består av en rekke små muskler som er mye i aktivitet, og har derfor mye kjøttsmak. Det krever lang tilberedningstid for å få kjøttet mørt. Perfekt til sous vide!
Prøv også en av disse oppskriftene:
Slow cooked på 20 minutter
Nå kan du få smaksrikt, langtidskokt kjøtt klart til å varme. Mye av jobben er gjort for deg, og du trenger kun å sette av 20 minutter til å varme kjøttet hjemme.
- Slow cooked Tri Tip: Mørt kjøtt som kan minne litt om indrefilet med fettkappe. Her får du rosa og mør biff hver gang. Server med det tilbehøret du liker best til biff, for eksempel fløtepoteter, brokkolini og bakte tomater.
- Slow cooked høyrygg: Høyrygg er smaksrikt og marmorert, men krever lang koketid. Bruk kjøttet i en god gryterett eller som pulled beef til taco, burger eller sandwich.
- Knoke "Osso Bucco": Bruk dette gode kjøttet til gryteretter, eller varm det på grillen og server med grillede grønnsaker og en god saus.