Dette er kjøttdeigtypene du finner hos MENY

Dette er kjøttdeigtypene du finner hos MENY

Kjøttdeig, karbonadedeig, vegodeig og kyllingkjøttdeig - valget i kjøttdisken er stort! Kan man bruke svinekjøttdeig istedenfor vanlig kjøttdeig og hva bruker man kjøttdeig av lam til? Her er en oversikt over alle typer kjøttdeig du finner hos MENY.

Kjøttdeig er uunværlig til tacokveld, hjemmelaget burger, kjøttkaker eller en digg pastarett. Kjøttdeig er bare kvernet kjøtt, men det er få ting som er så anvendelig å ha i kjøleskapet. 

Hos MENY finner du et stort utvalg kjøttdeig - enten du spiser kjøtt, er veganer eller ikke spiser rødt kjøtt. Vil du finne nye smaker eller prøve noe litt sunnere? Her er en oversikt over alle typer kjøttdeig du finner i butikken og hva du kan bruke dem til. 

Hva er egentlig i kjøttdeig?

Hva er egentlig i kjøttdeig?

Kjøttdeig og karbonadedeig består av kvernet, malt eller hakket kjøtt av storfe, svin eller kylling som er delvis skåret fritt for sener og fett.

Kjøttdeig med grønnsaker

Lyst til å spise mer grønnsaker, men vet ikke helt hvordan? En enkel løsning er å bytte ut vanlig kjøttdeig mot kjøttdeig med grønnsaker. 

Du bruker den på samme måte som vanlig kjøttdeig, og verken du eller barna vil vil merke noe til de ekstra grønnsakene. Så enkelt er det å gjøre middagen litt grønnere.

Ble dere plutselig flere til middag enn beregnet? Du kan blande inn grønnsaker, bønner eller linser i alle typer kjøttdeig, da er du både sikker på at alle blir mette og du slipper å handle inn mer mat.

Kjøttdeig av storfe og svin

En god hverdagskjøttdeig med en blanding av vanlig kjøttdeig av storfe, og saftig kjøttdeig av svin. Blandingen passer utmerket i kjøttboller, burger, til taco, gratenger og pastaretter. Blandingen er 50/50 svin og storfe. 

Pakningen er stor - hele 1,4 kilo. Det betyr at det er et godt alternativ til store familier, selskap eller når du vil fylle opp fryseren så du er sikret kjøttdeig når du trenger det. 

Kjøttdeig av kylling

Både kyllingkjøttdeig og kjøttdeig av kalkun har en mild smak og er et magert alternativ til vanlig kjøttdeig. Siden smaken er mild, er den i sitt ess når den er akkompagnert av gode krydder og sauser. 

Prøv den i fredagstacoen, i lasagne eller i en digg pasta bolognese. 

Emblem
Kjøttdeig kan bli gode sticks på grillen! Krydre kjøttdeigen og bland inn bindemiddel som egg eller potetmel, form til en pølse og stikk dem på grillspyd. Pensle gjerne med grillolje eller marinade.

Kjøttdeig av laks

Vil du spise mer fisk, men vet ikke helt hvordan? Kjøttdeig av laks er et perfekt valg når familien trenger flere fiskemiddager. Og det beste av alt? Du kan bruke den akkurat som vanlig kjøttdeig!

Krydre den med tacokrydder og server som vanlig taco, eller lag god pasta med hvit saus og laksekjøttdeig. Laks har en god og mild smak, og kan enkelt kamufleres med krydder, sauser og tilbehør dersom barna nekter å spise vanlig fisk. 

Kjøttdeig av lam

Lyst på kjøttdeig som smaker litt mer? Lammedeig er perfekt i alt fra en klassisk sheperd's pie eller moussaka, men passer også godt i andre retter hvor man bruker kjøttdeig - spesielt gratenger. Hva med å lage kjøttboller av lam og servere med en deilig soppsaus? 

Er du glad i lammekjøtt, kan du bruke lammedeig som vanlig kjøttdeig - fra taco til kjøttboller. Dersom du derimot synes lam smaker mye, holder du deg til klassiske lammeretter med kjøttdeig av lam. 

Vegetardeig - kjøttdeig uten kjøtt

Vil du kutte ned på kjøttet eller kutte det helt ut, er vegetardeiger og vegodeiger et svært godt valg.

Ikke bare er disse kjøttdeigvariantene perfekte til alle retter du vanligvis ville brukt kjøttdeig til, men de er også saftige og smaker skikkelig godt. Konsistensen likner også veldig på kjøttdeig.

De fleste vegetardeiger er ment for å krydres hjemme, slik at du kan lage burger eller lasagne på vanlig vis med samme kjøttdeig.

Kjøp vegetardeig hos MENY

Kjøttdeig av svin

Svinekjøttdeig er saftig og passer spesielt godt som kjøttboller, burger, til taco og digge gratenger. Smaken er mild og du kan krydre den akkurat som du vil.

  • Skinkemedister - ca. 5% fett (selges til jul)
  • Mager, vanlig kjøttdeig - 9% fett 
  • Medisterdeig - 22% fett (selges til jul)

Det finnes flere typer kjøttdeig av svin, og hovedforskjellen er innholdet av fett. Det har mye å si for smaken og hva det skal brukes til. Medisterdeig brukes til medisterkaker og har et høyt innhold av fett. Det gjør kakene ekstra smakfulle og saftige.

Skal du lage en skikkelig saftig burger? Se etter en høyere fettprosent - da blir burgeren ekstra saftig og får masse smak!

Klassisk kjøttdeig

Dersom du skal ha vanlig kjøttdeig, finner du et stort utvalg hos MENY. I tillegg til vår egen MENY-merkede kjøttdeig i 400 g og 600 g pakker, Gilde-kjøttdeig og kjøttdeig fra lokale produsenter der det er tilgjengelig. 

  • FirstPrice kjøttdeig - en klassisk kjøttdeig til ekstra god pris. Ikke tilsatt vann eller salt.
  • Nykvernet kjøttdeig - mange butikker kverner sin egen kjøttdeig, og du finner den gjerne ved kjøttdisken.
  • Kjøttdeig av Angus - vår beste kjøttdeig! Laget av 100% norsk angus, som er ekstra smakfull og godt marmorert. Det blir det god kjøttdeig av!

Hva er forskjellen på karbonadedeig og kjøttdeig?

Hva er forskjellen på karbonadedeig og kjøttdeig?

Står hamburger, pastagrateng, kjøttkaker, lasagne eller taco på menyen? Felles for de alle er at de inneholder kvernet kjøtt – men før du skriver opp ”kjøttdeig” på handlelisten kan det være lurt å tenke over et par ting.

Karbonadedeig

På utkikk etter et magert alternativ med mindre fett? Da bør du velge karbonadedeig! Bare husk at om du skal lage kjøttkaker, hamburgere eller liknende bør du velge noe med litt mer fett.

Siden innholdet av fett er så lavt i karbonadedeig, blir ofte burgere og kjøttkaker noe tørre og smakløse med mindre de krydres godt. Kjøttdeig er dermed et bedre valg her. 

Få fersk karbonadedeig levert hjem