Prøv en Matskatt til jul

Prøv en Matskatt til jul

MENY-Lauget med sjefskokk Espen Schøning Lie i spissen, har reist landet rundt og funnet produkter som preger norsk matkultur. Disse Matskattene har en unik smak, kvalitet og historie, og de er laget av folk som brenner for godt håndverk.

Nå i høytiden dyrker vi mattradisjonene våre. Vi vil ha god, norsk lokalmat og vi vil vite hvor den kommer fra.

Da passer det bra at butikkene våre bugner av smaksrike Matskatter som gjør julen enda litt bedre: Ribbe av Jæren Smak-kvalitet og pinnekjøtt fra Telemark, Edamer fra Hordaland, Rakfisk fra Valdres, Småmat og Lefsekling fra Hallingdal, Olivias Sild fra Østfold og Utsirasild fra Rogaland, Smalahove fra Voss og mye, mye mer.

Uansett hva du liker å spise i julen, finner du det rike utvalget hos oss.
Mange av Matskattene får du i alle våre butikker, og noen er unike for din region.

Vi har valgt å satse på lokalmat. For er det viktig for deg, er det viktig for oss!

Matskatter fra Agder

Agder har alt. Hav og fiske, en langstrakt og frodig kyst, dype daler og driftige fjellgårder. Her lager de mye god, lokalprodusert mat, som sursild, eplemost og nydelig pinnekjøtt av lam på fjellbeite.

Prøv krekling-gelé med tyttebær til julemiddagen, laget på bær som er sanket i skogen. Skikkelig gode Matskatter, med andre ord, som du kan kose deg med til jul.

Julens beste Matskatter fra Agder

Julens beste Matskatter fra Agder

Agder har alt. Hav og fiske, en langstrakt og frodig kyst, dype daler og driftige fjellgårder. Det gjør at du finner mange spennende Matskatter fra Agder-traktene. Dette er Matskattene du bør prøve til jul!

Matskatter fra Buskerud

Høyt i Hemsedal lager Himmelspannet ost som smelter i munnen og på Ask gård ruller de ut spekemat med fantastisk smak. Buskerud byr på mye annet godt, blant annet myke lefser fra Hallingdal.

Smak på en Matskatt til jul, du også. Ta den med hjem eller gi en smaksrik gave til noen som er glad i god mat.

Matskatter fra Oslo og Akershus

Ønsker du deg noen lokalproduserte Matskatter til jul? Midt i Oslo produserer pølsemakerne i Metervare en Vossakorv som er perfekt til julemiddagen.

Fra Klokk&Co får du blant annet Fripa, en leskende alkoholfri IPA, mens du kan nyte pepperlaks fra Troll Salmon til frokosten. Smak på en Matskatt i julen, eller gi i gave til noen som er glad i god mat!

Matskatter fra Hordaland

Vakre Hordaland har høye fjell og dype fjorder, strender, skog og mye god matjord. I dette landskapet lager folk mye god lokalmat, som du kan kose deg med til jul.

Den verdensberømte Ostegården i Fana gir deg deilig brie til julefrokosten og i Tysnes yster et nederlandsk par en nydelig Edamer. Pinnekjøttet får du fra Evanger og Smalahove fra Voss. Fine juletradisjoner vi aldri blir lei av. 

Matskatter fra Hedmark og Oppland

Hedmark er dype skoger og store, flotte gårder, og Oppland har Jotunheimen, Rondane og Dovrefjell, reindrift og seterdrift. Mjøsa renner gjennom regionen og bidrar til fruktbare jordbruksområder og mye god mat.

Rakfisk fra Valdres, Heidalsost fra Gudbrandsdalen, egg og spekemat er noen av de gode Matskattene herfra.

Matskatter fra Rogaland

Den vakre kysten i Rogaland har kritthvite stender og endeløse jorder, men regionen er også bratte fjell og et viktig fiske.

Herfra får du kvalitetsribbe fra Jæren Smak, sild fra selveste Sildakongen, grov julepølse fra utegrisene på Bjualand og mye annet godt. 

Kjenner du noen som ikke kan reise hjem til jul i år? Send dem den kjente og kjære lokale julematen, godteriet eller julebrusen.

Matskatter fra Telemark

I Telemark er folk gode på lokalmat og tar vare på håndverket. Mellom havet i sør og fjellene i nord dyrkes solmodne epler som blir til deilig og frisk eplemost.

Fra Telemarkslam får du det beste pinnekjøttet av lam på fjellbeite, mens Skreppa lager flatbrødet du vil ha jul. 

Matskatter fra Møre & Romsdal og Trøndelag

Dette fruktbare området er kjent for mye lokalprodusert kvalitetsmat. Her fisker og foredler de verdens beste krabbe på Hitra, på Røros lager de sprø flatbrød og smaksrik, syrlig rømme og ostene fra området er noe helt for seg selv.

Fra Mørekysten får du også den beste klippfisken. Handle inn Matskattene du ønsker deg til jul, eller gi en gave til noen som blir glad for god mat!  

Matskatter fra Vestfold

Solfylte, grønne Vestfold har en stor produksjon av frukt, bær og ikke minst poteter. Prøv småpotetene fra Bjertnæs&Hoel til jul, disk opp med økologisk burger av frilansgris på lunsjbordet, og server saktevoksende Lerstangkylling til middag.

Et godt alternativ til kalkun om dere ikke er så mange. Prøv en smaksrik Matskatt til jul du også, som er lokalmat på sitt beste.  

Matskatter fra Østfold

I Østfold finner du en frodig kystlinje, vakre skjærgårder, tett skog, kulturlandskap, og ikke minst mye lokalprodusert kvalitetsmat.

Tyttebærene til julemiddagen får du fra Askim Frukt- og Bærpresseri, Ek Gårdskjøkken sørger for desserten og lager crème brûlée av egg fra egen gård. Til julefrokosten er det godt med Olivias sild.