Dybvik - Borgundfjorden

Dybvik - Borgundfjorden

Klippfisk i særklasse fra vakre Sunnmøre. Les om lokalmatprodusenten og kjøp klippfisk fra Dybvik her.

Jakob & Johan Dybvik AS har produsert klippfisk i snart 100 år og har samtidig klart å fornye seg. Det kjennes på kvaliteten og den fantastiske smaken.

­– Bedriften ble startet av farfar i 1923, og vi har alle tre lært kunsten å lage god klippfisk fra barnsben av. Dette håndverket fører vi videre og forsøker hver dag å lage verdens beste klippfisk, sier Jakob Dybvik.

 

Klippfiskmagien skjer i Borgundfjorden sør for Ålesund på Sunnmøre. Da brødrene Jan Petter, Sindre og Jakob Dybvik overtok familiebedriften ønsket de å ta vare på tradisjonene, men samtidig videreutvikle driften.

- Alt handler om smak, kvalitet og kunden. Herfra har vi utviklet bedriften og klippfiskmarkedet i Norge med nye forbrukerrettede produkter

Havets spekeskinke

En viktig del av hverdagen hos Dybvik er å inspirere forbrukeren til å bruke klippfisken i nye retter og sammenhenger. De har lansert produkter som passer til mer enn bare tradisjonell bacalao, inkludert fisk som er ferdig utvannet og gasspakket for en raskere middag.

- ­Vi har også utviklet ferdigretter som bacalaogryte og bolinhos – portugisiske klippfiskboller, forteller Jakob.

Og så klippfiskburgeren da. Renskåret klippfiskfilet, smaksatt med chorizo og formet til burgere. En nytelse når du serverer den sammen med Rørosmajones med ramsløk og modnet bacon fra Aron Mat. Gode pommes frites hører også til, fortsetter Jacob

Klippfiskburgeren er et godt alternativ til vanlig burger Klippfiskburgeren er et godt alternativ til vanlig burger

Klippfiskmagien er en konsentrasjon av smak og næringsstoffer, som oppstår ved foredlingen. 10 kilo levende fisk blir konsentrert til en protein- og smaksbombe på omtrent 3,5 kilo, ganske så annerledes enn råstoffet.

Klippfisk er havets spekeskinke med en helt unik og fantastisk smak. Gjennom tilvirkningen til klippfisk blir torsken gjenfødt som en enda renere gastronomisk nytelse

Klippfisken har et ekstremt høyt proteininnhold, ingen karbohydrater og samtidig mye jern, jod, Omega-3, D-vitamin, selen, kalsium, B-vitamin og B12. Fisken er med andre ord god for kropp og helse, og brukbar til veldig mange forskjellige retter fra bacalao til pizza. 

– Vi benytter oss av verdens fineste råstoff. Torsken kommer fra bærekraftige fiskeressurser og er villfanget i kalde, klare havområder. På fabrikken vår på Fiskarstrand går den gjennom en salte-og tørkeprossess hvor ingenting annet blir tilsatt. Fisken beholder alle sine mineraler og vitaminer, opplyser Jakob.

Han er opptatt av at vi tar vare på lokale matskatter.

- De lokale produktene er en del av vår identitet, de forteller en historie om hvor vi kommer fra og om verdiene våre. Uten dem mister vi litt av oss selv, sier han.

Produkter fra Dybvik får du i alle MENY-butikker.