Jentene på Tunet - Selbu

Jentene på Tunet - Selbu

Prisvinnende sjokoladefryd

I naturskjønne Selbu finner du Jentene på Tunet – Chocolatier. Her skapes det sjokolade i verdensklasse, skal vi tro både eksperter og sjokoladeelskere. Jentene har blitt de mestvinnende i verdensfinalen i International Chocolate Awards – og det sier ikke så rent lite.

Fra attåtnæring til hjørnesteinsbedrift 

Historien om Jentene på Tunet begynner med Iris og Eivind Aune. De bodde i Oslo, men da tiden kom for Eivind å ta over familiegården i Selbu, flyttet de hjem. Iris startet Selbutunet, et kurs- og konferansesenter med et kjøkken som raskt fikk et solid rykte. I mange år var det dette som var hovedvirksomheten til Iris.

Iris og Eivind har med Jentene på Tunet skapt en hjørnesteinsbedrift i Selbu Iris og Eivind har med Jentene på Tunet skapt en hjørnesteinsbedrift i Selbu

I jakten på å gi gjestene en liten smakfull overraskelse, begynte Iris å lage hjemmelaget håndverkssjokolade. De vakre bitene ble umiddelbart populære – fatene ble tomme i en fei. Gjestene ville gjerne kjøpe med seg sjokolade hjem, og i 2015 tok det hele virkelig fart. Iris og Eivind investerte i sin første tempereringsmaskin, og sjokoladelagingen ble snart hovednæringen. Med rask vekst og stor etterspørsel, bygget de om driftsbygningen på gården til en sjokoladefabrikk med café, gårdsbutikk og møtelokale. I dag er Jentene på Tunet blitt en hjørnesteinsbedrift i bygda.

Veggen bak sjokoladedisken er utsmykket med en sjokoladefoss Veggen bak sjokoladedisken er utsmykket med en sjokoladefoss

Ekte norsk sjokoladehåndverk

Å lage fylte sjokoladebiter slik de gjør i Selbu, krever tålmodighet og presisjon. Former må pusses, bitene dekoreres, sjokoladen tempereres, fyllet lages og tilsettes – og til slutt forsegles alt nøye. Mellom hver prosess må sjokoladen hvile. Jentene på Tunet lager ekte, norsk håndverkssjokolade med utsøkte råvarer: Valrhona-sjokolade, friske bær og frukter, nøtter og krydder – og selvfølgelig fløte og smør fra Norge.

Sjokolade skal smake friskt. Det er så mange smaksnyanser som skal komme til sin rett i en sjokoladebit. Se, lukt, smak og nyt!

Sjokoladefryd hos Jentene på Tunet Sjokoladefryd hos Jentene på Tunet

Prisvinnende produkter

Bak suksessen ligger det mye hardt arbeid og et fantastisk team. – Jeg er så stolt av jentene, sier Iris. Sammen har de klart å skape Sjokoladefryd – en opplevelse som begeistrer ganen.

Jeg er så stolt av jentene. Sammen har vi lykkes i å skape Sjokoladefryd.

Etterspørselen øker stadig, og Jentene på Tunet får anerkjennelse i form av både nasjonale og internasjonale priser.
International Chocolate Awards kan sees som det uoffisielle mesterskapet i sjokolade. Før verdensfinalen arrangeres det regionale konkurranser, hvor trente dommere blindtester sjokoladene. Kun de beste blir invitert videre. De beste fra Skandinavia kommer videre til Europa, de beste fra Europa kommer videre til verdensfinalen – det uoffisielle VM i sjokolade!
Jentene konkurrerer i kategorien fylte/smakstilsatte biter – kanskje den mest krevende av alle, med mange råvarer og komplekse smaker.

Den hjerteformede biten Multefløyel har tidligere vunnet gull. I 2023 tok Mango Tango, Lakris & Granateple og Pistasjkrønsj med seg sølv, mens Blåbærflyt, Hasselknas og Peanøttdrøm fikk bronse. 

Dette er smaken av kvalitet – håndlaget med kjærlighet!

Mer sjokoladefryd fra Jentene på Tunet * Chocolatier

Jentene på Tunet lager også Northern Lights Chocolate, som håndmales med en spesiell teknikk for å fange det vakre nordlysets glød. Da Iris skapte dette, hentet hun inspirasjon fra sin oppvekst i Lofoten. Jentene på Tunet lager også Northern Lights Chocolate, som håndmales med en spesiell teknikk for å fange det vakre nordlysets glød. Da Iris skapte dette, hentet hun inspirasjon fra sin oppvekst i Lofoten.

Sjokoladefryd selges i et stort utvalg MENY-butikker i hele landet.