10 populære hverdagsmiddager med kjøttdeig

10 populære hverdagsmiddager med kjøttdeig

Trenger du middagstips? Kjøttdeig er utgangspunktet for mange gode middager. Her har vi samlet 10 populære oppskrifter med kjøttdeig som passer for familien i hverdagen.

Kjøttdeig er gjerne noe vi forbinder med taco og kjøttboller, men det kan brukes til så mye mer! Lag enkle hverdagsmiddager som faller i smak hos både store og små. 

1. Pastagrateng med kjøttdeig

En pastagrateng der alt puttes i en form er svært enkelt, og pasta, kjøttdeig og grønnsaker gir en flott pastagrateng. 

Pastagrateng passer ypperlig til hverdags når det er mange til middag, og er en favoritt hos både barn og voksne.

Emblem
Du kan bruke vegetardeig i alle retter du bruker kjøttdeig? En enkel måte å kutte ned på kjøttforbruket på!

2. Meksikansk gryte

Denne gryteretten har masse smak og gjør seg nærmest selv på komfyren - perfekt i en travel hverdag! Server med rømme, nachochips, vårløk og et dryss friske urter.

Har du barn som liker milde smaker, kan du bruke vanlige kidneybønner istedenfor chilibønner.

3. Pasta med kjøttsaus

Rask og enkel spagetti bolognese er en sikker vinner i en hektisk hverdag. God og enkel middag som store og små liker. 

4. Pizzasnurrer med kjøttdeig

Er det noe som slår an i heimen, så er det pizzasnurrer! Dette er en rask oppskrift på pizzasnurrer som lages på under 20 minutter, med ferdig pizzabunn, pizzasaus og revet ost!

Emblem
Bruk gjerne grov pizzadeig og karbonadedeig for en sunnere hverdagsmiddag. Server også litt grønn salat ved siden av.

5. Vårruller med kjøttdeig

Hjemmelade vårruller er enkelt, billig og supergodt. Denne varianten med kjøttdeig og grønnsaker stekes i frityrkoker, gryte, wokpanne eller i stekeovnen. 

6. Enkel pizza med karbnonadedeig 

Lag hverdagspizza av ferdig, grov pizzabunn med fullkorn, karbonadedeig og MENY sin egen tomatsaus med et høyt innhold av grønnsaker.

Kjøttdeig kan også enkelt byttes ut med karbonadedeig om du ønsker et magrere alternativ.
Hva er forskjellen på karbonadedeig og kjøttdeig?

Hva er forskjellen på karbonadedeig og kjøttdeig?

Står hamburger, pastagrateng, kjøttkaker, lasagne eller taco på menyen? Felles for de alle er at de inneholder kvernet kjøtt – men før du skriver opp ”kjøttdeig” på handlelisten kan det være lurt å tenke over et par ting.

7. Lasagne med kjøttdeig

Lasagne er og blir en familiefavoritt, som er en hyggelig overraskelse å servere i hverdagen. Lag en klassisk hjemmelaget lasagne med kjøttdeig  løk, gulrøtter, ostesaus og rikelig med smeltet ost på toppen. Server gjerne med en grønn salat til.

8. Italienske kjøttboller 

Italienske kjøttboller av kjøttdeig eller karbonadedeig passer ypperlig når det er mange rundt middagsbordet. Krydret med sitronskall, parmesan og frisk basilikum blir disse lett en favoritt!

9. Fylte paprika med kjøttdeig 

Fylte paprika med kjøttdeig og ris er supre som en del av et tapasbord med sunne retter eller som middag sammen med brød og naturell yoghurt. I denne oppskriften kan du også bruke karbonadedeig.

10. Gratinert kjøttform

Dette er en populær og rask familiemiddag. Lag en enkel kjøttform med karbonadedeig, potetmos med løk, tomatsaus og revet ost på toppen. Du kan også bruke kjøttdeig i denne retten.