Middelhavsmat som bevarer feriefølelsen

Middelhavsmat som bevarer feriefølelsen

Publisert 9. juli 2018
Få feriefølelsen hjemme med god mat! Samle venner og familie og server retter som smaker av sol og ferie. Her har vi plukket ut det beste fra det spanske, italienske og greske kjøkken.

Vi reiser kanskje ikke så mye som vi skulle ønske i disse dager, men da er det godt å kunne drømme seg bort til sydlige strøk med mat som gir den ultimate feriefølelsen. 

Skap feriefølelsen hjemme med spanske og italienske oster

Skap feriefølelsen hjemme med spanske og italienske oster

Manchego har blitt en populær ost også her i Norge, men har du prøvd Iberico, Provolone og Queso de Cabra? Les hvordan du enkelt setter smak på sommeren med disse fantastiske ostene.

Server lekker carpaccio

En tradisjonell carpaccio består av tynne skiver rått kjøtt (gjerne indrefilet) med olivenolje, sitron, pepper, revet parmesan og rucculasalat. 

Hvorfor ikke lage en variant med kamskjell eller spekeskinke? Perfekt på varme sommerdager, som en snack eller en smakfull forrett.

Server gjerne spekeskinke-carpaccioen med ristet loff eller som bruchetta.

Middelhavsfisken dorade

Grillet dorade fører tankene tilbake til sommerferiens utsøkte fiskemåltider ved Middelhavet. Kanskje har du fått den servert på en terrasse i Italia, Hellas eller Frankrike?

Få dorade levert rett hjem:

Fristende småretter til tapas

Tapas er enkelt, smakfullt og typisk spansk. Her er seks retter du kan lage selv, enten på ferie eller for å minnes din siste Spania-tur.

Ti retter du bør ha til tapas

Ti retter du bør ha til tapas

Tapas er perfekt når du skal ha mange gjester. Det finnes mange småretter som passer på tapasbordet, men dette er de 10 mest vanlige.

Gresk salat med fetaost

Du trenger ikke å dra til Hellas for å nyte den gode smaken av gresk mat. Gresk salat er lett og friskt, og passer godt som tilbehør til kjøtt og fisk, eller et godt lite måltid i seg selv. 

Hemmeligheten er å bruke gode, sødmefulle og modne tomater og smakfulle oliven. Lag den selv eller kjøp den ferdig i ferskvaredisken hos MENY. 

Alt du trenger til gresk salat

Paella med skalldyr 

Det er nærmest umulig å ha vært i Spania uten å ha spist paella. Det selges ulike varianter de fleste steder, også i typiske snackbarer og hurtigrestauranter. Visste du at paella er søndagsmiddag i Spania? 

Paella kan du lage like lett hjemme og hos MENY får du kjøpt skikkelig spansk paellaris og den deilige sjømaten du vil ha i:

Gyros – smaken av Hellas

Greske ferieminner friskes opp ved servering av hjemmelaget gyros, som er marinert kjøtt servert med tzatziki, løk, tomat og pommes frites i pitabrød.

Lag en klassisk pasta carbonara

Den italienske klassikeren pasta carbonara er en helårsfavoritt her hjemme, men den er likefullt en av våre favoritter når vi først er i Italia. 

Sausen består av egg, parmesan, kokevann fra pastaen, pepper og stekt bacon. I Italia brukes ofte guenciale (som ligner på bacon) og fåremelksosten Pecorino Romano.

Italiensk pasta med Jacobs Utvalgte

Italiensk pasta med Jacobs Utvalgte

Fusilloni, Pennoni, Conchiglie, Linguine og Tagliatelle. Kjært barn har mange navn – og former! Nyt en deilig pastamiddag på ekte italiensk vis med pasta fra Jacobs Utvalgte.

Autentisk Italiensk pizza 

Italiensk pizza har tynn, sprø bunn. På den tynne bunnen er det hjemmelaget pizzasaus, parmaskinke, oliven og parmesan. Så enkelt og så utrolig godt. 

Crêpes med nutella

Avslutt kvelden med disse franske dessertpannekakene. Crepes er tynne pannekaker lages flere steder rundt Middelhavet og gjerne serveres med friske bær, frukt og nutella.

God sommerdessert på 1-2-3