Desserter som passer til kalkun
Klassiske juledesserter som multekrem, karamellpudding og riskrem passer godt, men du kan også servere en luftig sjokolademousse eller en fløyelsmyk panna cotta.
Stort sett passer alle desserter fint etter en kalkunmiddag, og dette er våre anbefalinger:
Brie med stekte pærer og nøtter
Nøtter og honning er en uslåelig kombinasjon til god ost og denne retten smaker fantastisk godt som dessert.
Med stekt pære som prikken over i-en er dette en verdig avslutning på et godt festmåltid.
Crema catalana med appelsin
Crema catalana (også kalt creme catalane) er en tradisjonell, spansk dessert som lages av melk, eggeplommer og sukker.
Den regnes som forgjengeren til crème brûlée, og er en perfekt dessert etter en deilig kalkunmiddag.
Klassisk panna cotta
Panna cotta er en tradisjonell italiensk dessert laget av fløte og sukker. Her kan man eksprimentere mye med ulik topping eller ulike smaker som sjokolade eller frisk lime.
Flere oppskrifter på Panna cotta
Panna Cotta med gløggmarinerte jordbær
Smaken av jul i en fantastisk dessert. Ferdig panna cotta smeltes om og serveres med jordbær marinert i gløgg. Enklere blir det ikke!
Gjør det enkelt med ferdig panna cotta:
Crème brûlée
Crème brûlée er en perfekt avslutning på et bedre måltid, og med denne oppskriften kan du imponere stort. Crème brûlée er overraskende enkelt å lage, og smaker helt fantastisk godt.
Klassisk sjokolademousse
Sjokolademousse er en klassiker i dessertskålen etter en bedre middag, og det er utrolig enkelt å lage fra bunnen. Her kan du variere med ulike typer sjokolader etter smak.
Topp gjerne med krem, nøtter og friske bær.