Festkalkun
bilde av embelem

Festkalkun

Helstekt kalkun med waldorfsalat er noe de fleste forbinder med nyttårsmiddagen, men saftig kalkun passer til flere anledninger. Her får du tips og oppskrifter til både steking, saus, stuffing og alt det gode tilbehøret som hører med.

Ikke så mange til bords? Server kalkunfilet

Hvis man blir færre til bords er det lurt å servere noe litt mindre enn en hel kalkun. Da slipper man å sitte igjen med så mye rester. Kalkunbryst kan helstekes i ovnen og tar mye kortere tid å tilberede enn en hel kalkun - men det smaker minst like godt.

Saftig kalkun med enkle grep

Sliter du med å få kalkunen saftig, og ender opp med en tørr og kjedelig kalkun? Fortvil ikke, det er er enklere enn du tror å servere en saftig og smakfull kalkun! Hemmeligheten bak en saftig kalkun, er nemlig steketid og hviletid. Her er våre beste tips!

Slik lager du en god stuffing

Har du lyst til å servere helstekt kalkun, men det blir få til bords? Prøv helstekt kylling eller and istedenfor! Begge kan fylles med deilig stuffing og smaker godt med det samme tilbehøret.

Godt tilbehør til kalkun

En god waldorfsalat, appelsinsaus, rosenkål og gulrøtter er klassisk tilbehør som aldri går av moten. Har du likevel lyst på noe litt annerledes har vi flere oppskrifter som egner seg.
Prøv en av disse oppskriftene: