Kalkunfilet med mandelpoteter, klementin og fiken

Saftig kalkunfilet med julens klementiner og fiken. Bruk gjerne stekepose, da er det enklere å få det saftig. Vi har brukt MENYs ferdige brune saus, men lag gjerne din egen. Se egen oppskrift på dette. Du kan velge å bytte ut kalkunfilet med kalkunbryst i denne oppskriften.
Kalkunfilet med mandelpoteter, klementin og fiken

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Hvis du steker kalkunfileten i stekepose steker du det i stekeposen i ovnen på 220 grader i ca 40 minutter. Hvis du steker det uten stekepose bruner du det først i en stekepanne til det er gyllent rundt hele. Så steker du kalkunfileten videre i ovnen på 180 grader til det har en kjernetemperatur på 68 grader. La kalkunfileten, uansett stekemetode, hvile i 10 minutter før det skjæres i skiver og serveres.
  2. Del klementinene og fikenene i to. Vend dem i oljen og stek dem i ovnen på 180 grader i ca 10 minutter.
  3. Kok mandelpotetene i lettsaltet vann med skallet på til de er møre. Hell av vannet og damp potetene tørre.