Vegetarisk julemat
bilde av embelem

Vegetarisk julemat

Er du vegetarianer eller ønsker å spise mindre kjøtt? Se våre beste oppskrifter på vegetar og vegansk til jul, vi har utvalget både til hovedrett, tilbehør og dessert.

Vegetarisk julemat med klassisk tilbehør

Julen er tradisjonsrik, og mange har minner om ribbe, pinnekjøtt og medisterkaker. Vi synes at du kan lage gode kjøttfrie retter og servere disse med det samme gode tilbehøret, og det samme gode krydderet, for å få den tradisjonelle smaken av jul hjemme. Se våre beste oppskrifter på vegetar og vegansk her.

Tilbehør som gir ekstra smak og farge

Vi har alle de gode oppskriftene på klassisk tilbehør til jul, samt noen nye favoritter dersom du ønsker variasjon. Klikk deg videre for hele utvalget.

Veganske kaker og desserter til jul

Mange kaker og desserter er allerede vegetariske, men ofte inneholder de fløte, melk, egg eller smør. Kremdesserter er enklest å gjøre veganske - velg en vegansk fløteerstatning som kan piskes, og du kan enkelt by på klassisk multekrem, tilslørte bondepiker eller andre kremdesserter. 

Gode erstatningsprodukter for desserter og søtsaker

Kjøttfrie småretter til tapas og selskap

Skal du arrangerer julebord eller invitere på koldtbord med smaker av jul? Da har vi noen gode tips til deg! Gjør det enkelt med ostefat og gode marmelader, server en pai som kan deles, kuttet frukt, ferskt brød eller be alle ta med seg en smårett hver.