Slik lager du nøttestek

Slik lager du nøttestek

Nøttestek har blitt populært som alternativ til ribbe og pinnekjøtt i julen. Med ingredienser som nøtter, sopp og rotgrønnsaker kan du lage en saftig "stek" helt uten kjøtt til de store anledninger.
Vegetar julemat hos MENY

Vegetar julemat hos MENY

Hos MENY får du kjøpt både nøttestek, vegisterkaker og andre favoritter til jul, helt uten kjøtt. Gjør det enkelt og godt for alle rundt bordet, enten man vil ha mindre kjøtt eller gleder seg til ribbe.

Populær vegetarrett i julen

Nøttestek er en av de mest populære julemiddagene blant vegetarianere og veganere, og det er ikke uten grunn. En saftig nøttestek med julens krydder og godt tilbehør passer ikke bare for dem som ikke spiser kjøtt, men for alle som har lyst på en kjøttfri og god middag.

Nøttestek kommer i mange varianter. Vi gir deg to oppskrifter, i den første viser deg også steg for steg i video.

Hjemmelaget nøttestek med sellerirot og eple

Lag gjerne nøttesteken dagen før den skal spises, da får smakene satt seg skikkelig.

Innbakt gir flere muligheter

Når du pakker inn nøttesteken i butterdeig kan du velge å dekorere slik vi har gjort i denne oppskriften, for å løfte julemiddagen enda et hakk. Butterdeigen holder også steken samlet, så den blir enklere å servere og gir mer handlingsrom når det kommer til ingredienser.

Innbakt nøttestek med linser og rotgrønnsaker

De fleste oppskrifter på nøttestek egner seg for litt personlig tilpasning av ingrediensene. Prøv og smak deg frem med forskjellige ingredienser og krydder!

Tilbehør til nøttestek

Som tilbehør kan du bruke alt av julens tradisjonelle tilbehør. Både rødkål, rosenkål, mandelpoteter, kålrotstappe eller soppstuing passer godt til. Server med en god soppsaus, brun saus eller peppersaus. Se også oppskrift på vegansk julesaus: 

Prøv dette tilbehøret til julematen: