Slik lager du kjøttfri nøttestek

Slik lager du kjøttfri nøttestek

Nøttestek har blitt svært populært for vegetarianere og veganere. Nøttesteken kommer i mange varianter, og her finner du to forskjellige oppskrifter, en innbakt nøttestek med kjøtterstatning og en mer klassisk variant.
Kjøp ferdig nøttestek hos MENY

Kjøp ferdig nøttestek hos MENY

Hos MENY får du kjøpt ferdige nøttesteker i desember. Perfekt for deg som skal ha vegetarianere til bords i julen, om du ikke ønsker å lage nøttestek fra bunnen av selv. Se vårt utvalg av ferdig nøttestek til jul!

Nøttestek er en av de mest populære julemiddagene blant vegetarianere og veganere, og det ikke uten grunn. En god og saftig nøttestek med deilig tilbehør passer ikke bare for de som ikke spiser kjøtt, men også for de som har lyst på en kjøttfri middag i julen som smaker fantastisk godt! 

Nøttestek kommer i utallige variasjoner og varianter, under finner du to litt ulike oppskrifter på denne klassiske vegetariske julemiddagen.

Hjemmelaget nøttestek med sellerirot og eple

Se video for hvordan du lager denne gode nøttesteken med eple og sellerirot. Du får også kjøpt ferdig nøttestek i alle MENY-butikker i julen, som ligner på denne.

Lag gjerne nøttesteken dagen før den skal spises, da får smakene satt seg skikkelig.

Innbakt nøttestek med kjøtterstatning

Innbakt nøttestek med butterdeig er en litt mer avansert variant av den klassiske nøttesteken. Resultatet ser ikke bare flott ut men smaker fantastisk.

I denne oppskriften brukes VegMe kjøtterstatter og mange spennende ingredienser og krydder. Den tar litt lengre tid å lage men er vel verdt tiden!

Vi anbefaler VegMe deig til innbakt nøttestek:

De fleste oppskrifter på nøttestek egner seg for litt personlig tilpasning av ingrediensene. Prøv og smak deg frem med forskjellige ingredienser og krydder!

Tilbehør til nøttestek

Som tilbehør kan du bruke alt av julens tradfisjonelle tilbehør. Både rødkål, rosenkål, mandelpoteter, kålrotstappe eller soppstuing passer godt til. Server med en god soppsaus, brunsaus eller peppersaus.

Prøv dette tilbehøret til julematen: