Digg vegetarmat

Nysgjerrig på plantebasert mat eller allerede vegetarianer? Vi har samlet våre beste oppskrifter på spennende retter med masse smak for deg som allerede er dreven på kjøttfri mat, og gode tips og enkle oppskrifter for deg som har lyst til å prøve plantebasert mat for første gang. 

Gjør helgematen kjøttfri

Enten du er vegetarianer, fleksitarianer eller bare ønsker å prøve noe nytt til helgematen, er mulighetene mange. Lag en smaksrik vri på fredagstacoen, prøv en deilig vegetarpizza eller by på en burger utenom det vanlige. En ting er sikkert - kosematen er minst like digg uten kjøtt!

Prøv tradisjonelle retter med en tvist – vegetarpizza med stekt aubergine, squash og sopp er et godt alternativ til den vanlige pizzaen. Toppes med god parmesan og nytes varm!

Kjøttfri mat for nybegynnere

Har du lyst til å spise mindre kjøtt, men vet ikke helt hvor du skal begynne? Fortvil ikke, her har vi samlet våre beste tips til deg som har lyst til å prøve deg på vegetarmat. 

Du behøver ikke å slutte tvert med kjøtt. Hva med en kjøttfri middag i uken eller bytte ut halvparten av tacokjøttdeigen med bønner og linser?

Enkel hverdagsmiddag uten kjøtt

Det kan være vanskelig å finne noe nytt til middag hver eneste dag, spesielt om man skal ha kjøttfri mat. Heldigvis trenger det ikke være krevende å lage en rask, enkel og god vegetarmiddag. Bli inspirert til å prøve noe nytt! Her er våre favoritter til hverdagsmiddagen:

Lag noe godt med bønner og linser

Linser, kikerter og bønner er fantastisk i matlaging, og kommer spesielt til sin rett i gryteretter og stuinger. De trekker nemlig til seg utrolig mye smak! Prøv en vegetarvariant av chili con carne eller en spicy linsegryte. Superenkel vegetarmat som er proppfull av gode smaker!

Vegetariske gryteretter med mye smak

Det finnes mange gode gryter helt uten kjøtt. Lag din egen vegetar-vri på tradisjonelle gryteretter som lapskaus og biff stroganoff eller nyt en varmende og spicy blomkålgryte. 

Emblem
Hos MENY finner du flere plantebaserte alternativer til melkebasert ost. Vi har blant annet flere varianter fra Go'Vegan.

Fristende vegetarlunsj og småretter

Lei av brødskiver til lunsj og som mellommåltider? Prøv noen fristende, fargerike og smakfulle lunsjretter - helt uten kjøtt. 

Emblem
Visste du at belgfrukter, frø, kjerner og nøtter inneholder alle de essensielle aminosyrene kroppen trenger?

Kjøttfri festmat for enhver anledning

Du kan by på lekker festmat til store og små anledninger - helt uten kjøtt! Hva med en klassisk nøttestek, en vegansk stek eller spennende småretter?