Slik griller du halloumi

Slik griller du halloumi

Halloumi er en knallgod grillost som tåler varme uten å smelte, som er rik på protein og som har en litt salt smak som kler mange smaker. Server den som tilbehør, som burger, i en blandet salat eller i en wrap.

Hva er halloumi?

Halloumi er en gresk ost tradisjonelt tilregnet Kypros, og ble tradisjonelt produsert av fåremelk. I dag lages den også av geite- eller kumelk, og er en ost med litt gummiaktig konsistens, som smaker nydelig etter en runde på grillen. 

Visste du at vi har en norsk ost som ligner Halloumi? Den heter Steike, og produseres på Strandli gård ved foten av Børgefjell i Nordland.

Prøv en av disse variantene:

  • Halloumi 250g Petrou

    Halloumi

    250g Petrou

    79,90 kr

    319,60 kr/kg

  • Steike 200g Strandli Gård

    Steike

    200g Strandli Gård

    109,00 kr

    545,00 kr/kg

Slik griller du halloumi

Halloumi tåler varmebehandling, og holder i motsetning til det meste av annen ost, formen. Den smelter ikke like raskt. Dette gjør Halloumi til et godt alternativ til kjøtt på grillen, eller som tilbehør.

Å grille halloumi er enkelt, slik gjør du det: 

  1. Skjær osten i fingertykke skiver.
  2. Pensle skivene med olje og krydre med salt og pepper.
  3. Grill skivene på direkte varme til de er gylne på begge sider og akkurat gjennomvarme.
  4. Server umiddelbart – osten er best varm
Vegetar på grillen

Vegetar på grillen

For mange er grillmat smaken av sommer, og tradisjonelt er det mye kjøtt. Vi skal nå gi deg noen gode tips til litt lettere grillmat basert på både kjøtterstatninger, fargerike grønnsaker, halloumi og annet godt.

Slik serverer du halloumi

Halloumi er rik på protein, og en litt salt smak. Server den gjerne i en blandet salat med både friske og grillede grønnsaker, og gjerne kjøtt eller fisk. Du kan også servere den på en god sandwich, eller lage en burger. Dersom osten skal være en egen tapasrett anbefaler vi å varme den i en blanding av honning og chili, det gir en imponerende god smak. 

Visste du at halloumi ikke smelter som annen ost? Det gjør at den er perfekt på grillen!

Norsk Hallloumi

En av våre Matskattprodusenter, Strandli Gård, har en norsk halloumi blant sine oster. De lager nydelige oster av helt fersk kumelk. Kanskje har du hørt om Bæråscammen eller Golvertind?

Strandli gård - Nordland

Strandli gård - Nordland

De leker ikke lokalmat på Strandli Gård. Når osten ystes på gårdsysteriet på familiegården, er melka fremdeles varm – rett fra kyrne på gården.