Slik griller du halloumi
Hva er halloumi?
Halloumi er en gresk ost tradisjonelt tilregnet Kypros, og ble tradisjonelt produsert av fåremelk. I dag lages den også av geite- eller kumelk, og er en ost med litt gummiaktig konsistens, som smaker nydelig etter en runde på grillen.
Prøv en av disse variantene:
Slik griller du halloumi
Halloumi tåler varmebehandling, og holder i motsetning til det meste av annen ost, formen. Den smelter ikke like raskt. Dette gjør Halloumi til et godt alternativ til kjøtt på grillen, eller som tilbehør.
Å grille halloumi er enkelt, slik gjør du det:
- Skjær osten i fingertykke skiver.
- Pensle skivene med olje og krydre med salt og pepper.
- Grill skivene på direkte varme til de er gylne på begge sider og akkurat gjennomvarme.
- Server umiddelbart – osten er best varm
Slik serverer du halloumi
Halloumi er rik på protein, og en litt salt smak. Server den gjerne i en blandet salat med både friske og grillede grønnsaker, og gjerne kjøtt eller fisk. Du kan også servere den på en god sandwich, eller lage en burger. Dersom osten skal være en egen tapasrett anbefaler vi å varme den i en blanding av honning og chili, det gir en imponerende god smak.
Norsk Hallloumi
En av våre Matskattprodusenter, Strandli Gård, har en norsk halloumi blant sine oster. De lager nydelige oster av helt fersk kumelk. Kanskje har du hørt om Bæråscammen eller Golvertind?