Julebord og juleselskap
bilde av embelem

Julebord og juleselskap

I år blir julebord litt annerledes enn før, og vi samles helst hjemme og i mindre selskap. Skal du arrangere juleselskap for nære venner, kollegaer eller familie?
Her får du inspirasjon, oppskrifter og treretters menyer som gjør årets julebord til en suksess!

Pynt til jul

Når gjestene kommer på julebesøk er det koselig med et bord som skaper den rette julestemningen. Det trenger ikke være vanskelig å pynte bordet, bruk det du har! Du kan enkelt pynte med servietter, litt granbar og til og med peanøttskall.

Start med en aperitif

Det er hyggelig å starte med å servere en aperitif når gjestene kommer.
Forslag til aperitif kan være musserende vin, cider eller kullsyrevann og juice. 

Server 3 retters meny til julebordet

Det høres kanskje skremmende ut å servere treretters, men det er enklere enn du tror. Velg gjerne noe du må lage i forveien så du slipper å stresse, og velg retter som ikke er for avanserte, slik at du også kan nyte festen. 

Emblem
Serverer du en mektig hovedrett, bør du velge en lett forrett og dessert. Hvis hovedretten er lett, kan du velge sjokolade eller en annen mektig dessert.

Tradisjonell julemat til julebordet

Ribbe, pinnekjøtt og lutefisk er klassikere på julebordet. Rakfisk er også et populært innslag, og med godt tibehør får man en god forsmak på jula og all den gode julematen.

Husk å beregne riktig mengde mat! Serverer du 3 retters, bør du beregne mindre mat til hovedretten, ellers blir det mye rester.

Desserter med julesmak

En søt og god dessert setter prikken over ethvert festmåltid. Velg mellom lettere desserter, eller klassiske juledesserter som riskrem, multekrem eller fløyelsmyk karamellpudding.

Ikke tid til å lage? Vi har ferdige desserter

Kjøttfri julemat til julebordet

Skal du invitere vegetarianere, eller spiser kanskje ikke kjøtt selv? Det er fullt mulig å servere lekker julemat med gode julesmaker - helt uten kjøtt! Bli inspirert av våre gode oppskrifter:

Servere kjøttfritt for første gang? Gjør det enkelt

Juletapas og småretter

Har du rester av julemat, eller er litt lei av de tradisjonelle måtene å servere julematen på? Server juletapas og la julematen få nytt liv som fingermat!