Borddekking til jul - bruk det du har

Borddekking til jul - bruk det du har

Du trenger ikke handle inn mye nytt for å pynte bordet til jul. Bruk det du har! Bli inspirert til pyntingen av våre bilder og tips.

Bruk julens frukt, nøtter og krydder til å pynte bordet med. Kanskje du har noen småting liggende i skapet du ikke helt vet hva du skal gjøre med, eller finner noe ute i hagen? Her er det bare fantasien som setter grenser!

Dette er våre beste tips til enkel og dekorativ julepynt:

Krydder som bordpynt

Det er mange krydder som både lukter og smaker av jul, og disse passer perfekt på bordet som fin og dekorativ pynt - i tillegg lukter det fantastisk! 

Pynt med julekrydder i vaser, skåler eller ha dem på glass. Pynt med julekrydder i vaser, skåler eller ha dem på glass.

Du kan også tørke appelsinskiver eller klementinskiver og henge dem opp, eller ha dem sammen med krydderet. 

Hel nellik, anisstjerner (hel) og kanelstang er enkle å få tak i og lukter godt av jul. Du kan også pynte med einebær, vaniljestang og kvisttorn.

Du kan også gi bort glass med hele krydder i julegave

Pynt med spennende lysestaker

Stearinlys og kubbelys på bordet er noe som skaper god julestemning, og du kan gjøre lysestaken enda mer spennende ved å pynte med ulike ting - som kanelstenger - eller bruke frukt og nøtter som lysestaker.

Kanelstenger kan bli fin pynt til kubbelyset, og epler kan brukes som lysestaker - her er det bare fantasien som setter grenser! Kanelstenger kan bli fin pynt til kubbelyset, og epler kan brukes som lysestaker - her er det bare fantasien som setter grenser!

Om du ønsker noe litt annerledes, kan du fylle norgesglass med vann og ha oppi telys. Pynt gjerne vannet med einebær, grønne blader eller grener. Bare pass på at alt som ligger i vannet er fullstendig dekket, og ikke gå fra lysene uten å slukke dem. 

NB: husk å holde et øye med lysene! Dekorasjoner som disse er ikke sikre i forhold til antenning. Slike anretninger passer best på matbordet eller der det er noen til enhver tid. 

Slik lager du stemningsfulle julelys

Slik lager du stemningsfulle julelys

Vær kreativ når du skal lyse opp julen. Her får du gode tips om hvordan du kan lage fine løsninger med levende lys.

Bruk det du har av ting og tang

Har du flasker, hermetikkbokser, hyssing og annet liggende, er det enkelt å lage fin pynt om man tenker litt utenfor boksen.

Hermetikkbokser kan bli fine blomstervaser eller -potter, syltetøyglass kan bli flotte telysholdere. Her er det bare å la fantasien få fritt spillerom!

Enkle ting som sløyfer og hyssing blir fort lekker pynt til bordet. Knyt røde bånd rundt glasset til gjestene, på lysestaker eller oppsatser. 

Om du vil finne noen ting ute i naturen kan en kvast granbar gi et rustikt preg samtidig som den lukter godt av jul. Kongler er også fint å pynte bordet med. 

God julestemning med hjemmelaget julepynt

God julestemning med hjemmelaget julepynt

Du trenger ikke kjøpe mye nytt for å pynte til jul. Julepynt kan du enkelt lage selv av ting du allerede har liggende. Bli inspirert og se våre beste tips til hjemmelaget julepynt.

Enkle og dekorative bordkort

Gjør noe nytt med bordkortene i år! I tillegg til å vise gjestene hvor de skal sitte, er de også svært dekorative på et julepyntet bord. 

Kanelstenger og granatepler passer perfekt som bordkortholdere. Du kan også knytte en hyssing med bordkortet til en kvast med granbar, en tørket appelsinskive eller noe annet spennende. 

Alt du trenger i tillegg er stiv kartong, en tusj og eventuelt noe å pynte selve kortene med. Tørket krydder, granbar og tørket appelsin er flott å lime på kortene. 

Lyst til å gjøre noe annerledes? Lag bordkort av pepperkaker!