Karamellpudding

Hjemmelaget karamellpudding er en av julens store høydepunkter når det kommer til dessert. Her gir vi deg en oppskrift som gjør det enkelt å lykkes med denne juleklassikeren.
Karamellpudding

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Sett en langpanne midt i ovnen og fyll med 1/3 vann. Forvarm stekeovnen til 120 grader.
  2. Smelt 80 g sukker til karamell, i en stekepanne på svak varme. Ikke rør i sukkeret før det har begynt å smelte, ellers kan det krystallisere seg og danne harde klumper. Øk deretter varmen til middels varme og rør rundt til karamellen får en mørkebrun farge. Et godt tips er å ha et par dråper sitronsaft i karamellen, da unngår du at den svir seg så lett. Hell karamellen i en avlang brødform à 1 1/2 liter.
  3. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Tilsett både stang og frø i en kjele med melk og fløte. Kok opp, rør om og avkjøl noe.
  4. Pisk eggene lett sammen med resten av sukkeret. Bland dette i fløtemelken. Sil melk/fløteblandinga gjennom et dørslag.
  5. Fyll røren i formen med sukkeret i. Sett formen i langpannen med vannbad og stek puddingen ved 130 grader i ca. 2 timer, eller til karamellpuddingen har satt seg. La puddingen stå på kjøkkenbenken til den har fått romtemperatur, dekk så til med plastfolie og la stå natten over i kjøleskap.
  6. Løsne kantene av puddingen med en kniv og vend over på et fat (gjerne med litt høye kanter så karamellen ikke flyter ut). Server med nypisket krem.