Pannestekt kamskjell med fennikel og mango

Kamskjell er veldig godt som forrett til litt tyngre hovedretter. Sammen med fennikel og mango både smaker og ser denne lille retten helt nydelig ut.
Pannestekt kamskjell med fennikel og mango

Ingredienser

Tips!

Press gjerne litt limesaft over kamskjellet og pynt det med friske urter like før servering. Her kan du fint bruke det grønne gresset på fennikelen. Dette både ser fint ut og smaker fantastisk.

Slik gjør du

  1. Rens kamskjellene hvis du kjøper ferske, eller tin dem hvis du bruker frosne. Hvis du er usikker på hvordan man renser kamskjell, så kan du spørre en av de ansatte i fiskebutikken i din MENY-butikk om hjelp.
  2. Krydre kamskjellene med salt og pepper. Stek kamskjellene i 1 ss olje i 1 minutt på hver side til de er gyllne. Ha i 1 ss smør og la steke i ytterligere 1 minutt.
  3. Fres løk og fennikel i olje i en kjele i 1 minutt. Ha på appelsinjuice og kok inn til 0,5 dl gjenstår. Dra kjelen av varmen og pisk inn 2 ss smør. Smak til med salt og pepper.
  4. Skjær mangokjøttet i strimler.
  5. Anrett fennikelsausen i tallerkener med kamskjellene på toppen. Anrett strimler av mango rundt.