Julekylling - kylling med smak av jul

Julekylling - kylling med smak av jul

Kylling har en mild og god smak, og får med få grep en deilig smak av jul. Den er også et godt alternativ til kalkun både til jul og nyttår.
I desember er det gjerne kalkun som er kongen av festbordet, men med sin milde og gode smak skal du ikke undervurdere kyllingen - heller ikke i høytiden.
 
Enten du vil imponere med hel kylling eller servere saftige stykker av kyllinglår eller bryst, så kan du leke deg med det meste av tilbehør. Velger du hel kylling er dette et veldig godt alternativ til hel kalkun. 
Emblem
Beregn omtrent 350 gram hel, rå kylling per person.

Et godt alternativ til kalkun

En helstekt kylling kan være et godt alternativ til kalkun, spesielt om man ikke blir mange til bords. Det tar i tillegg kortere tid å steke, og du trenger ikke tenke på å tine den i tide.

Prøv gjerne en god stuffing på samme måte du ville gjort med kalkun, og kyllingen smaker godt med likt tilbehør.  

5 tips til tilbehør som gir kyllingen en smak av jul: 

  1. Tradisjonell kålrotstappe passer godt til både kylling og kalkun.
  2. Honningstekte epler, svisker og løk er kanskje tradisjonelt tilbehør til kalkun, men det passer også perfekt til kylling.
  3. Eplesirup gir kyllingen raskt en smak av jul. Prøv helstekt kylling sammen med urtersmør, ovnsbakte grønnsaker og eplesirup.
  4. Rosenkål er en grønnsak mange forbinner med jul, og den passer også godt til  hel kylling, enten som stekt, eller som kokt. 
  5. Fyll kyllingen med appelsin, det gir en saftig og god smak. 

Fordi kyllingen har en så mild og god smak så kan du bruke det meste av tilbehør.

Slik steker du hel kylling

Slik steker du hel kylling

Helstekt kylling i ovn krever lite arbeid og enklere enn du tror. Lær hvordan du steker hel kylling i ovnen perfekt.

Lerstang-kylling til jul

Lerstang-kylling er en større, saktevoksende kyllingrase som gir ekstra smakfullt, saftig og mørt kjøtt. Siden de er større enn vanlig kylling, er de dermed perfekt å servere til jul, romjul eller nyttår.

Server 1-2 hele kyllinger, eller stek opp kyllinglår eller lekre kyllingbryst til hver enkelt. Enkel middag som kler gode julesmaker!

Fyll den gjerne med appelsin og ingefær til jul, eller server den med rosenkål, en stappe av potet eller rotgrønnsaker og en god saus.