Stekt rosenkål med honning, chili og hvitløk

Stekt rosenkål med honning, chili og hvitløk

Ingredienser

400 g rosenkål
1 stk rød chili
1 stk hvitløksfedd
0,5 dl hakket bladpersille
2 ts flytende akasiehonning
olje til steking
salt
kvernet pepper

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Grønt, sunt og fargerikt. Stekt rosenkål med honning, chili og hvitløk er spennende tilbehør til julematen.

  1. Rens og del rosenkålen i to eller fire. Finsnitt chili og finhakk hvitløken. Varm en stor stekepanne med litt olje. Tilsett rosenkålen og stek den gyllen og knapt mør, ca. 1–2 minutter over høy varme.
  2. Skru ned varmen og tilsett chili, hvitløk og honning. La alt frese videre i et lite minutt under omrøring. Smak til med salt og pepper og dryss over hakket persille.