Hjemmelaget surkål

Hjemmelaget surkål

Ingredienser

1 kg kålhode
1 stk gul løk, mellomstor
2 stk epler
1 ss karve
1,5 ts salt
3 dl vann, kraft eller tørr hvitvin
2 ss sukker
2 ss eddik

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Godt tilbehør til julemat som ribbe og pinnekjøtt.

  1. Skyll kålhodet, fjern eventuelt de ytterste bladene hvis de ikke er pene og del kålhodet i fire båter.
  2. Snitt kålen i tynne strimler, ikke bruk den tykke midtstilken. Skjær løken i tynne skiver, skrell eplene og del dem i båter. Legg kål, løk, epler, karve og salt lagvis i en passende kjele. Hell over væske og la kålen surre/småkoke under lokk i ca. 45 minutter. Rør om av og til.
  3. Smak til kålen med sukker, eddik og litt mer salt hvis nødvendig. Rør gjerne inn et par gode spiseskjeer ribbefett eller ribbesjy før servering.