Julekrydret rødkål

Hjemmelaget rødkål er godt på danske smørebrød, eller med kald ribbe og medisterkaker. Rødkål er godt til svinekjøtt, and og kalkun, og den typiske julematen. Denne oppskriften passer som tilbehør til for eksempel ribbe og pinnekjøtt.
Julekrydret rødkål

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Skyll kålhodet, fjern eventuelt de ytterste bladene hvis de ikke er pene og del kålhodet i fire båter. Finsnitt rødkålen, ikke bruk den tykke midtstilken.
  2. Smelt smøret i en passende kjele og fres kålen under omrøring til den faller litt sammen.
  3. Tilsett de andre ingrediensene unntatt fiken. Kok opp og la det surre/småkoke under lokk i en halv times tid, rør om av og til.
  4. Ta av lokket, tilsett hakket tørket fiken og la rødkålen surre/småkoke videre uten lokk i ytterligere en halv time. Juster smaken med salt og pepper og rør gjerne inn litt ribbefett/ribbesjy før servering.
  5. Pynt med rips og hakket persille om ønskelig.
Skyll kålhodet, fjern eventuelt de ytterste bladene hvis de ikke er pene og del kålhodet i fire båter. Finsnitt rødkålen, ikke bruk den tykke midtstilken.
Smelt smøret i en passende kjele og fres kålen under omrøring til den faller litt sammen.
Tilsett de andre ingrediensene unntatt fiken. Kok opp og la det surre/småkoke under lokk i en halv times tid, rør om av og til.
Ta av lokket, tilsett hakket tørket fiken og la rødkålen surre/småkoke videre uten lokk i ytterligere en halv time. Juster smaken med salt og pepper og rør gjerne inn litt ribbefett/ribbesjy før servering.
Pynt med rips og hakket persille om ønskelig.