Tilbehør til kalkun Se video

Tilbehør til kalkun

Kalkun har en mild smak som passer til mye ulikt tilbehør, gjerne noe med litt sødme eller syrlighet, som frukt. Vi gir deg våre beste tips til tilbehør til middag med kalkun.

For noen er kalkun den store julemiddagen, for andre skal den serveres på nyttårsaften.

Enten du skal servere den helstekt eller som filet, så trenger den godt tilbehør! Her kommer våre beste tips og oppskrifter.

Få kalkun levert hjem på døren:

10 gode oppskrifter på tilbehør til kalkun

Rosenkål og mandelpoteter er klassisk norsk tilbehør, sammen med god saus. En annen stor favoritt er waldorfsalat.

Våre 5 tips til en saftig hel kalkun

Våre 5 tips til en saftig hel kalkun

Hemmeligheten bak en saftig kalkun, er steketid og hviletid. Det er viktig at kjøttet får god tid i ovnen på riktig temperatur, og at den får hvile godt etterpå. Her får du våre tips til en vellykket kalkun!

1. Stuffing til kalkun

En god stuffing er en selvfølge til helstekt kalkun, men kan også lages i brødform dersom du skal servere filet. Stuffing kommer i ulike varianter. Prøv denne varianten av stuffing med frukt eller en klassisk variant med brød og bacon.

Ikke tid til å lage? Vi har ferdig stuffing

Emblem
Skal du lage helstekt kalkun på den amerikanske måten, for eksempel til Thanksgiving, er stuffing, tranebærsaus og maisbrød viktig.

2. Hjemmelaget waldorfsalat til kalkun

Klassisk tilbehør som er et must til kalkun. Kombinasjonen av søtt, sprøtt og kremet smaker nydelig til kalkun, og også på et koldtbord sammen med spekeskinke. 

3. God saus til kalkun

Kalkun trenger saus, og gjerne en fyldig, kremet en. En appelsinsaus med litt syrlighet og sødme er perfekt til kalkun, men du kan også gå for en klassisk fløtesaus.

Flere gode oppskrifter på saus til kalkun:

4. Stekt rosenkål 

Lag en tilbehørssalat basert på rosenkål. Honning, chili og hvitløk er gode smaker. Rosiner og fersk ingefær passer også godt til.

Desserter som passer til kalkun

Desserter som passer til kalkun

En kalkunmiddag er ganske lett middag som tåler en litt kraftigere dessert. Se våre forslag og oppskrifter til deilige desserter som passer etter kalkunmiddagen.

5. Tranebærsaus (cranberry sauce)

Tranebærsaus er en søt saus av tranebær som brukes mye i USA og Storbritannia, og den er en selvfølge til amerikanernes Thanksgivingkalkun.

Smaken minner litt om rørte tyttebær og er med sin gode syre og sødme deilig til kalkun.

6. Prøv tabbouleh til kalkun

Kalkun passer til det meste av tilbehør, så prøv gjerne noe nytt. La deg inspirere utover landegrensene og lag en spennende tabbouleh.  

Tabbouleh er en smakfull bulgursalat med urter og grønnsaker - perfekt ved siden av kalkun.

7. Rødkålsalat med appelsin

Prøv denne friske og fargerike julesalaten med rå rødkål, tranebær, granateplekjerner og hakkede nøtter. En spennende julesalat med crunch.

8. Klassisk søtpotetmos

Søtpotet er veldig godt til kalkun, og et supert alternativ til klassisk potetstappe.

Server gjerne kalkun med søtpotetmos, stekt grønnkål og eple, og god saus. Dette blir en nydelig middag som kan spises hele året.

9. Grønnkål med granateple og klementin

En tilbehørssalat er perfekt å servere på nyttårsaften!

Server den gjerne til julens festmåltider, og bruk noen ekstra som pynt. Denne friske salaten er godt tilbehør til kalkun.

10. Julekrydret rødkål

Rødkål er en av de mest vanlige tilbehørsrettene til julematen, og den er intet unntak til kalkun.

Lag den fra bunnen av med appelsinjuice, allehånde, fiken, kanelstang og stjerneanis for en ekstra julete og spennende variant.

Lag selv eller kjøp ferdig