Alt til nyttårsaften 🎉

Nyttårsmiddagen er festmiddagen over alle festmiddager! Her finner du våre beste tips til bordpynt, alkoholfri drikke, og feststemt forrett, hovedrett og dessert - i tillegg til en rekke plantebaserte alternativer til nyttårsmiddagen. 


Tradisjonell nyttårsmiddag med kalkun

Helstekt kalkun med waldorfsalat, rosenkål, poteter og en deilig saus er det de fleste av oss forbinder med nyttårsmiddagen. En hel kalkun er gjerne nok mat til 6 eller flere personer. Blir dere færre til bords? Prøv helstekt kalkunfilet istedenfor en hel kalkun!

Helstekt kalkun med stuffing

Helstekt kalkun med stuffing

Over 60 min
Hjemmelaget waldorfsalat

Hjemmelaget waldorfsalat

Under 20 min
Helstekt kalkunfilet

Helstekt kalkunfilet

Over 60 min
Klassisk saus til kalkun

Klassisk saus til kalkun

Over 60 min
Stekt rosenkål med honning, chili og hvitløk

Stekt rosenkål med honning, chili og hvitløk

Under 20 min
Appelsinkokte gulrøtter

Appelsinkokte gulrøtter

20 - 40 min
Stuffing til kalkun med brød og bacon

Stuffing til kalkun med brød og bacon

Under 20 min

Ikke glem dette til nyttårsfeiringen

Server en 3 retters meny på nyttårsaften

Det høres kanskje skremmende ut å servere treretters, men det er enklere enn du tror. Velg gjerne noe du må lage i forveien så du slipper å stresse, og velg retter som ikke er for avanserte, slik at du også kan nyte festen. 

Drinker og snacks mens man venter

Når nyttårsmåltidet er inntatt, er det fremdeles en god stund igjen til det nye året ringes inn. Server god snacks, og by gjerne på gode drinker, punsj og mocktails før, under og etter måltidet. 

Mocktail punch med eplejuice, sitronsaft og einebær

Mocktail punch med eplejuice, sitronsaft og einebær

20 - 40 min
Mocktail med Coca-Cola og bringebær

Mocktail med Coca-Cola og bringebær

Under 20 min
Virgin Mojito

Virgin Mojito

Under 20 min
Virgin Moscow mule

Virgin Moscow mule

Under 20 min
Mocktail med tranebær og ingefær

Mocktail med tranebær og ingefær

Under 20 min
Virgin appletini

Virgin appletini

20 - 40 min
Mocktail med basilikum

Mocktail med basilikum

Under 20 min

Lekre forretter til nyttårsfesten

Lefserull med røkelaks

Lefserull med røkelaks

Under 20 min
Bruschetta med pinnekjøttrester

Bruschetta med pinnekjøttrester

Under 20 min
Hjemmelaget fransk løksuppe

Hjemmelaget fransk løksuppe

20 - 40 min
Kamskjell med fennikel og mango

Kamskjell med fennikel og mango

20 - 40 min
Krabbeklør med urtesmør

Krabbeklør med urtesmør

Under 20 min
Asparges med gravlaks

Asparges med gravlaks

Under 20 min
Serverer du en mektig hovedrett, bør du velge en lett forrett og dessert. Hvis hovedretten er lett, kan du velge sjokolade eller en annen mektig dessert.

Den store festmiddagen

Nyttårsaften er årets siste måltid, og hva passer vel bedre enn å avslutte året som var med en lekker hovedrett av spennende og smakfulle råvarer? Populære valg er hel indrefilet, andebryst eller helstekt and, hummer, kongekrabbe, kveite og viltkjøtt som reindsyr og rype.

Helstekt kalkunfilet

Helstekt kalkunfilet

Over 60 min
Kokt hummer med klassisk tilbehør

Kokt hummer med klassisk tilbehør

Under 20 min
Andeconfit med mandelpotetstappe

Andeconfit med mandelpotetstappe

40 - 60 min
Helstekt indrefilet med søtpotetpuré

Helstekt indrefilet med søtpotetpuré

40 - 60 min
Kveitefilet med potetaioli og hummerhollandaise

Kveitefilet med potetaioli og hummerhollandaise

40 - 60 min
Reinsdyrfilet med bakte beter, sopp og spinatsaus

Reinsdyrfilet med bakte beter, sopp og spinatsaus

Over 60 min
Andebryst med bakt løk, asparges og potet- og sellerimos

Andebryst med bakt løk, asparges og potet- og sellerimos

Over 60 min
Urtestekt reinsdyrfilet med rosépepper, rødkål og jordskokk

Urtestekt reinsdyrfilet med rosépepper, rødkål og jordskokk

Over 60 min
Andebryst med kremet spinat, krydderbakte gulrøtter og balsamicosjy

Andebryst med kremet spinat, krydderbakte gulrøtter og...

Over 60 min
Helstekt ytrefilet med honningglaserte grønnsaker og fondantpoteter

Helstekt ytrefilet med honningglaserte grønnsaker og...

Over 60 min

Det beste tilbehøret til festmiddagen

Når det er store anledninger, er det en gyllen mulighet til å lage mye godt tilbehør til middagen. Hva med fondantpoteter, ekstra god saus eller pisket smør? Dette er tilbehøret du bør ha på bordet når maten serveres:

Pisket smør

Pisket smør

Under 20 min
Potetfondant

Potetfondant

20 - 40 min
Hjemmelaget hvitløksbrød

Hjemmelaget hvitløksbrød

Over 60 min
Fløtesaus til kalkun

Fløtesaus til kalkun

20 - 40 min

Avslutt med en god dessert

En søt dessert er en perfekt avslutning på et festmåltid. På årets siste dag er det virkelig lov å kose seg, og her kan du servere alt fra riskrem til en imponerende sjokoladefondant. 

Sjokoladefondant med klementinsalat og vaniljeis

Sjokoladefondant med klementinsalat og vaniljeis

40 - 60 min
Sjokoladeterte med fyll av karamell

Sjokoladeterte med fyll av karamell

Over 60 min
Dronning Maud dessert

Dronning Maud dessert

20 - 40 min
Crème brûlée

Crème brûlée

Over 60 min
Klassisk tiramisu

Klassisk tiramisu

Over 60 min
Karamellpudding

Karamellpudding

Over 60 min
Panna Cotta med gløggmarinerte jordbær

Panna Cotta med gløggmarinerte jordbær

Under 20 min
Panna cotta med bringebærsaus

Panna cotta med bringebærsaus

Over 60 min
Honningglaserte pærer med ingefær og mascarpone

Honningglaserte pærer med ingefær og mascarpone

Under 20 min
Klassisk multekrem

Klassisk multekrem

Under 20 min

Dårlig tid? Vi har ferdige desserter:

Pynt til nyttårsfest

Nyttårsaften er en kveld mange forbinder med glitter og glam. Sett stemningen med et pyntet bord, konfetti og stjerneskudd. Det trenger ikke være kostbart eller tidkrevende, se våre tips og bli inspirert!

Godt nytt år!