Lag enkle og gode osteretter i hverdagen

Lag enkle og gode osteretter i hverdagen

Ostene vi bruker til hverdags kan brukes til mye mer enn å brødskiva i matpakken. Her er våre tips og oppskrifter til ostefat i hverdagen, spennende ostesmørbrød, ostedip og smakfull pizza med ostene du allerede har i kjøleskapet.

Det er lett å tenke at gulost hører til på brødskiva med skinke, og at kremosten kun fungerer som pålegg. Det finnes nesten like mange bruksområder for ost som det gjør ostetyper.

Med ostene fra Tine kan du lage ostedip, ostefat, spennende pizza - og alt midt i mellom.

Hvit pizza med blåmuggost og parmaskinke

Å lage hvit pizza er enkelt. Det er rett og slett en pizza hvor man bruker for creme fraiche istedenfor tomatsaus som base. Topp den med smakfull blåmuggost som Selbu Blå og andre oster som mozzarella eller norvegia.

En spennende hverdagspizza med smakfull blåmuggost og spekeskinke En spennende hverdagspizza med smakfull blåmuggost og spekeskinke

Her er pizzaen toppet med pinjekjerner og smakfull parmaskinke som løfter denne pizzaen til nye høyder. Kjapt og enkelt - og utrolig godt.

Dette trenger du:

 • 1 boks Créme Fraîche
 • Hvitløk
 • Sitron eller lime
 • Oregano eller andre friske urter

Slik gjør du:

 1. Bland creme fraichen med finhakket oregano (eller andre urter), hvitløk og saft av sitron eller lime. Smak til med salt og pepper.
 2. Spre den utover pizzabunnen som en vanlig pizzasaus
 3. Ha på valgfri revet ost. Skjær deretter av tykke skiver av Selbu Blå og legg jevnt på pizzaen.
 4. Legg på parmaskinke og pinjekjerner
 5. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 10 minutter.

Har du det du trenger?

Enkle ostefat

Et ostefat med godt tilbehør kan være en smakfull avslutning på en lang dag, en dessert etter en god middag eller bare litt ekstra kos en tirsdagskveld.

Hvorfor ikke bruke osten du har i kjøleskapet? Du trenger ikke ha tilgang på fransk, upasteurisert brie eller grottelagret italiensk ost for å lage ostefat!

Skjær osten i staver, terninger eller skiver og legg på fat. Ha gjerne med druer, jordbær eller annen søt frukt og marmelade om du har. Spises enkelt som det er, på brød eller nøytrale kjeks.

Prøv disse på ostefatet:

La gjerne osten tempereres 1 times tid slik at smakene kommer bedre frem. Vil du ha ostefat til dessert, sett ostene på kjøkkenbenken når du begynner å lage middag.
Enkle ostefat i hverdagen

Enkle ostefat i hverdagen

Har du litt tid for deg selv etter at barna har lagt seg på en tirsdag? Et ostefat trenger ikke å være komplisert. Ostene du bruker til frokost og på matpakken kan også passe med kjeks, nøtter og marmelade, og oppskåret på et fat blir kosen den lille ekstra.

Kremostdip

Kremost kan brukes til mye mer enn bare topping på brødskiven! Har du kremost liggende, kan du enkelt lage en frisk og syrlig kremostdip.

En frisk kremostdip kan lages kjapt og enkelt - og du kan til og med bruke den som saus og tilbehør til middagen! En frisk kremostdip kan lages kjapt og enkelt - og du kan til og med bruke den som saus og tilbehør til middagen!

Bruk denne på et tapasbord, ha den over en pastasalat, bruk den som dip til grønnsaker - eller potetgull, for den saks skyld. Dette er snacks laget på få minutter!

Dette trenger du:

 • 1 boks Snøfrisk kremost
 • 100 g fetaost (fersk)
 • Sitron

Slik gjør du:

 1. Mos fetaost med en gaffel sammen med sitronsaft.
 2. Rør inn kremosten og smak til med salt og pepper.

Ønsker du mer smak kan du tilsette olivenolje, finhakkede friske urter og finhakket hvitløk eller chili. Du kan også bruke kremost med smak, som Snøfrisk med dill eller rødløk og timian. Prøv deg fram!

Vil du ha en helt glatt ostedip, bruk blender eller stavmikser.

Husk dette til dipen:

Spennende ostesmørbrød

Standard ostesmørbrød og skinke smaker godt, men hvorfor ikke prøve noe nytt? Bruk blåmuggost, kittost eller en en fyldig fastost med god smak. Hvorfor ikke prøve en toast med tomat, avokado og fyldig Norvegia?

Er du i det vågale hjørnet kan du jo også prøve Selbu Blå med roastbiff og sennep.

Slik oppgraderer du ostesmørbrødet

Slik oppgraderer du ostesmørbrødet

Ostesmørbrød er godt med en vanlig gulost og skinke - men du kan løfte toasten til nye høyder med spennende oster og smaksrikt tilbehør. Blåmuggost og sennep, eller hva med chevre med spekeskinke og honning? Se våre tips!

Tips som løfter ostesmørbrødet:

 • Velg en smaksrik ost som vellagret fastost, blåmuggost eller kittmodnet ost.
 • Bruk sennep. Det er en uslåelig kombinasjon med smeltet ost.
 • Bruk både noe salt og søtt  For eksempel er pære veldig godt som tilbehør. En skarp ost trenger noe sødme som kan gi litt balanse i smakene.
 • Server med salat. Ønsker du er litt større måltid, kan du øke grønnsaksinntaket ditt ved å servere ostesmørbrød med grønn salat ved siden av.
Smør utsiden av brødskivene med smør og stek ostesmørbrødet i stekespannen. Resultatet blir en knasende sprø og smakfull toast!