Påskequiz med spørsmål og svar

Påskequiz med spørsmål og svar

Oppdatert 2. april 2024
Utfordre venner og familie med quiz i påsken! Utfordre med en felles hjernetrim til påskefrokosten, eller test deg selv med 15 spørsmål og svar i denne påskequizen.

1. Hvor mange egg spiser nordmenn i påskeuken?

a) Ca. 21 millioner
b) Ca. 15 millioner
c) Ca. 11 millioner

 

Riktig svar: a) Ca. 21 millioner

2. Tar det lengre eller kortere tid å få hardkokt egg på fjellet?

 

Riktig svar: Lengre. Vannet når ikke mer enn 96. 8 grader i høyden. Dette er grunnen til at det tar lengre tid å koke det.

 

3. Hva på høna gjør at det blir forskjell mellom brune og hvite egg?

a) Nebbet
b) Øreskiven
c) Roten på fjærene

 

Riktig svar: b) Øreskiven. Brune eller hvite egg er resultat av fargen på øreskiven til høna.

 

4. Hva er et Fabergé egg?

 

Riktig svar: Juvelbelagt påskeegg. Det ble opprinnelig laget av Peter Carl Fabergé på bestilling fra Tsar Alexander den tredje av Russland. Tsaren ønsket å gi det som en påskeoverraskelse til sin kone.

5. Hvor mange fjellvettregler har vi?

a) 7
b) 9
c) 11

 

Riktig svar: b) Vi har 9 fjellvettregler

 

6. På 40-tallet ble det markedsført at Kvikk Lunsj hadde samme næringsverdi som...

a) En brødskive med smør og to egg
b) To brødskiver med smør og to egg
c) To brødskiver med smør og ett egg

 

Riktig svar: c) To brødskiver med smør og ett egg

 

7. Hvor lenge har vi hatt Kvikk Lunsj i Norge?

a) Siden 1937
b) Siden 1954
c) Siden 1982

 

Riktig svar: a) Siden 1937

 

8. Ca hvor mange tonn appelsiner spiser vi i påsken?

a) 6500 tonn
b) 3200 tonn
c) 5000 tonn

 

Riktig svar: c) 5000 tonn

 

9. Hvorfor spiser vi egg i påsken?

 

Riktig svar: Egg er et gammel fruktbarhetssymbol og også et symbol på gjenfødelse. Derfor henger dette blant annet sammen med at Jesus stod opp igjen fra de døde. 

10. Fra hvilket land stammer skikken med Påskeharen?

a) Portugal
b) Østerrike
c) Tyskland

 

Riktig svar: c) Tyskland

 

11. Hva er perfekt kjernetemperatur på lammestek?

a) 70 - 72 grader
b) 68 - 70 grader
c) 80 - 81 grader

 

Riktig svar: b) 68 - 70 grader

 

12. Nå får barn påskeegg fylt med godteri til påske. Hva fikk de før i tiden?

a) Små sjokoladeegg
b) Malte egg
c) Kokte egg

 

Riktig svar: c) Barna fikk kokte egg til påske.

 

13. Hva er hovedingrediensene i marsipan?

a) Mandler og sukker
b) Mandler og melis
c) Mandler og egg

 

Riktig svar: b) Mandler og melis

 

14. Hvilket vitamin finnes overhode ikke i egg?

a) Vitamin C
b) Vitamin D
c) Vitamin K

 

Riktig svar: a) Vitamin C

 

15. Når kom påskekrim på melkekartongen for første gang? 

a) i 1995
b) i 1997 
c) i 1999

 

Riktig svar b) i 1997