God mat til påsketuren

God mat til påsketuren

En tur med familien i påskesola krever ekstra god mat. Her finner du maten som bør være med i sekken, gode tips og oppskrifter på turmat som passer til påskens turer på fjellet, i skogen eller i nærområdet.

Uansett om du er på tur i den nære skogen eller på fjellet, er turmat lurt å ha med. Litt proviant, varm drikke og tursjokolade er et must på påsketuren!

Ferdig turmat i sekken

Hvis du ikke har tenkt til å fyre opp bålet eller engangsgrillen, er det godt å vite at det finnes både varm og kald mat du enkelt kan ha med i sekken. 

Slik har du pølser på termos

Slik har du pølser på termos

Varm turmat uten bål? Ta med wienerpølser, termos og godt tilbehør. Slik trekker du pølsene i termosen.

  • Lag en purert suppe og ta den med på termos – herlig, varmt og næringsrikt. Spesielt godt på kalde dager er supper med varmende ingefær eller chili.
  • Pølse på termos er en klassiker for både store og små!
  • Smoothie på brusflaske er også en forfriskende barnefavoritt som passer godt på tur.
  • Wraps fungerer like godt å grille på bålet som å spise kald. Det finnes mange ulike varianter, og her er det bare fantasien som setter grenser.
  • Baguette er også en klassiker. Fyll med godt pålegg, spis og nyt. Du kan også fylle den med god ost og spekeskinke og varme den lett på bålet i aluminiumsfolie.
Ha ketchup og sennep på rene reiseflasker til sjampo, så slipper du å bære på store flasker!

Kakao med krem - en selvfølge i sekken

En god kakao med krem får selv den staeste gjennom skiløypa. Men hvordan tar man med seg  krem ute på tur? Enkelt!

Ha fløte på et tomt syltetøyglass, og rist det rett før servering. Kjempesmart måte å lage krem på når du er ute på tur! Husk å ikke fylle glasset helt opp med fløte, slik at kremen har plass til å utvide seg og bli luftig.

Dette må med i tursekken:

Appelsin er et must på påsketur! Appelsin er et must på påsketur!
Skal du ha appelsin i matpakken er det et godt tips å på forhånd kutte litt inn i appelsinskallet, akkurat som om du skulle skåret båter. Da blir det lett å fjerne skallet.

Mat på bålet

På lengere turer kan det være lurt med mye energi, litt større matpakker og hyggelige pauser. Å lage et bål er koselig, og med grilling blir selv den enkleste maten tryllet om til deilige retter!

Grillet ostesmørbrød er lett å lage og godt å spise. Finn en pinne med to kvister og tre brødskiven på, eller pakk i folie og legg på glørne.

Pinnebrød som turmat er en slager. Det er enkelt og smaker godt når man er ute på tur. Husk å steke pinnebrødene over glørne, åpen ild vil gi svartbrent brød.

Vil du heller ha noe søtt? Bytt ut pinnebrøddeigen med bolledeig!

God turmat til bålet:

Emblem
Nordmenn spiser ca. 140.000 meter med grillpølser i påsken?

Bakt potet på bål

Bakt potet er perfekt mat du enkelt kan varme på bålet. Det krever litt forarbeid, men er superenkelt å varme når man først har fyrt opp bålet på rasteplassen.

Slik gjør du:

  1. Kok potetene hjemme i 30-40 minutter. Dette gjør at potetene enkelt kan bakes ferdig på bålet på kort tid. 
  2. Skjær et kryss i de ferdigkokte potetene slik at du kan fylle potetene.
  3. Ha i ditt favorittfyll, som f.eks ost og skinke, mozzarella og tomat eller kjøttdeig, mais og ost.

4. Pakk godt inn i aluminiumsfolie

5. Potetene varmes enkelt på bålet i ca 10 minutter til de er gjennomvarme og evt ost er smeltet. Enkel og god mat på tur! 

Søte desserter på tur

Har du en søtmums med deg på tur, er banan og sjokolade med nøtter perfekt i folie på bålet. En deilig banansplitt på tur!

Lag din egen turvariant av banansplitten. Snitt en banan og putt sjokolade og nøtter oppi - en nydelig dessert på tur! Lag din egen turvariant av banansplitten. Snitt en banan og putt sjokolade og nøtter oppi - en nydelig dessert på tur!

Slik gjør du:

  1. Skjæret snitt halvveis ned i en banan med skall.
  2. Putt sjokoladebiter i snittet du har laget. Her kan du også ha i nøtter. Salte nøtter med søt banan og sjokolade er veldig godt!

3. Pakk bananene i folie

4. Legges på bålet i ca 10 minutter til sjokoladen har smeltet og bananen er god og varm. Nytes i påskesola!

Kvikk Lunsj - hele Norges tursjokolade

Kvikk Lunsj - hele Norges tursjokolade

Ingen tur uten Kvikk Lunsj! Søt sjokolade med knasende sprø kjeks er perfekt til rastepausene eller som en ekstra motivasjon til å komme til seg helt til toppen av bakken eller fjellet. Slik ble den ikoniske sjokoladen til!

Grille marshmellows? Du kan bytte ut marshmallowsen med grillet Bamsemums. Varm et par minutter til sjokoladen så vidt har smeltet litt.