Alt du trenger å vite om bind og truseinnlegg

Alt du trenger å vite om bind og truseinnlegg

Hva er egentlig forskjellen på bind og truseinnlegg og hvor ofte bør man bytte bind? Her er svarene på alt du lurer på

Det siste du vil tenke på når mensen er rett rundt hjørnet, er om du har riktige bind og om de er sikre. Her er vår lille guide til bind og truseinnlegg, slik at du kan velge riktig.

Få bind og truseinnlegg levert hjem:

Forskjellen på bind og truseinnlegg

Truseinnlegg er ikke beregnet for menstrasjon, men heller utflod og lekkasjer. De er også bedre beregnet for daglig bruk, og ikke kun i perioder. 

De kan brukes på de letteste dagene av menstrasjonssyklusen, men bind vil være det sikreste valget om du er usikker. 

Ulike typer bind

Hylla med bind og tamponger er full av mange forskjellige typer og pakningsstørrelser. Hva bør man egentlig velge? 

  • Bind for string - passer til stringtruser. Passer best til normale og lette dager. 
  • Vanlige bind - bind beregnet for bruk om dagen hvor du enkelt kan skifte bind etter behov. Fås både med og uten vinger og for både normal og kraftig mens. 
  • Nattbind - kalles også maxibind og er for dager du har svært kraftig mens eller når du sover. Siden bindet er lenger og har vinger, vil det holde seg på plass hele natten.

Forskjellen på bind med og uten vinger

Noen bind kommer med vinger og noen uten. Hva er egentlig fordelen med vingene?

Vingene festes på undersiden av trusen for å sikre at bindet holder seg på plass. Spesielt nattbind er fint å bruke med vinger, da man ofte beveger seg i søvne og er avhengig av at bindet følger kroppens bevegelser.

På dagtid har du mer kontroll over når du kan bytte bind, og noen foretrekker bind uten vinger mens andre sverger til vinger døgnet rundt. Prøv deg fram! 

Emblem
Det er markert på pakkene hvorvidt typen passer for normal, kraftig eller svært kraftig mens? Velg den typen som passer din menstruasjon best!

Hvor ofte må man bytte bind?

Det varierer fra person til person hvor ofte en burde bytte bind. Når det kommer mye blod kan det være viktig å bytte bind hver 2-3 time, blør man litt mindre er anbefalingen 4-5 timer.

Hva er forskjellen på nattbind og vanlige bind?

Nattbind har høyere absorpsjonsevne for å holde deg sikker natten igjennom.  De er lengre og har vinger for å holde seg på plass når man beveger deg i søvne. 

Myter om mensen

Myter om mensen

Hva er myter og hva er sant om menstruasjon?