Myter om mensen

Myter om mensen

Hva er myter og hva er sant om menstruasjon?

Det florerer av teorier om menstruasjon på i forumer, blogger og kommentarfelt. Men hva er egentlig sant og hva er fake news? 

Alt du trenger å vite om bind og truseinnlegg

Alt du trenger å vite om bind og truseinnlegg

Hva er egentlig forskjellen på bind og truseinnlegg og hvor ofte bør man bytte bind? Her er svarene på alt du lurer på

Det er ikke bra å trene når du har mensen

Helt motsatt. Det å trene er faktisk noe av det beste du kan gjøre for å lette på menssmertene. 
Det er ikke sikkert at du føler for å gjøre noe som er for anstrengende, men aktiviteter som å gå en tur, svømme, pilates eller yoga vil kunne hjelpe på humøret og med å lette eventuelt verk og smerter.

Folk kan se det på deg når du har mensen.

Det finnes ingen tydelige tegn på at du har mensen. Du verken lukter eller går annerledes, og huden din forandrer ikke farge.  
 
Når det er sagt, du bør absolutt ikke føle at du må skjule det. Jenter er i dag mye mer åpne om mensen og symptomer som PMS og kramper. Kanskje synes du at det hjelper å være åpen om det å ha mensen, i det minste sammen med venninnene dine. De har det tross alt de og. 

Du kan besvime av blodtapet

Mensblod ser faktisk ut som mye mer ut enn det egentlig er. I gjennomsnitt blør du bare omtrent to til tre spiseskjeer hver gang du har mensen.  
 
Så med mindre du får svært kraftige menstruasjoner (menoragi), trenger du ikke å bekymre deg for å være svak - selv om andre symptomer på PMS kan påvirke din generelle trivsel. 

 

Alle plages med PMS hver måned

Dette er ikke sant. Noen får det bare en gang i blant. Noen får det bare veldig mildt. Noen får det ikke i det hele tatt. 

Du kan ikke bli gravid mens du er premenstruell

Du kan absolutt bli gravid når du er premenstruell. Ikke bland PMS med din faktiske menstruasjon.