8 ting du kan gjøre med tørt brød

8 ting du kan gjøre med tørt brød

Har du gammelt brød til overs? Ikke kast tørt brød før du har prøvd disse oppskriftene.

1. Hjemmelaget brødpudding

Brødpudding er en gammeldags dessert som er perfekt å lage av gårsdagens tørre brød. Den smaker ekstra godt med mandler og rosiner i, og spises varm servert sammen med vaniljesaus eller vaniljekesam. 

  • Se hvordan du lager den gammeldagse desserten her
En god gammel dessert hvor man får brukt opp rester av brød. En god gammel dessert hvor man får brukt opp rester av brød.

2. Bruschetta

Brødet blir som nytt igjen om du lager bruschetta. Bruschetta er perfekt som forrett, lunsj eller innslag på tapasbordet. 

  • Se enkel oppskrift på bruchetta her
Tomatbruschetta er en god og enkel måte å få spist opp litt gammelt brød. Bruschetta kan en toppe med mange ulike råvarer! Tomatbruschetta er en god og enkel måte å få spist opp litt gammelt brød. Bruschetta kan en toppe med mange ulike råvarer!
Emblem
Ferskt brød hver dag? Velg ditt favorittbrød, få det skåret i brødskjæremaskinen og legg det i fryseren. Da kan du bare tine opp brødskiver etter behov.
Kjøp «Gårsdagens brød» til kun 15 kr

Kjøp «Gårsdagens brød» til kun 15 kr

Brød er blant varegruppene med høyest matsvinn i norske matbutikker. For å bidra til mindre matkasting, har MENY siden 2017 satt ned prisen på gårsdagens brød. Bakervarer settes også ned i pris nær stenging.

3. Krutonger

Hjemmelagde krutonger er en perfekt måte å bruke opp dagsgammelt brød, og du kan smaksette dem som du vil. Se hvordan her!

Brødkrutonger er perfekt i supper og salater. Brødkrutonger er perfekt i supper og salater.

4. Brødsalaten Panzanella

prinsipp er Panzanella en salat av brød og tomater med en dressing av olivenolje og eddik, men du kan tilsette mye annet enn tomater. Opprinnelig var det nettopp en italiensk salat som la opp til at man fikk brukt gårsdagens brød, men i dag er det en populær rett på moderne menyer! 

  • Se hvordan du lager den italienske retten her 
Italienske husmødre vet å bruke opp brødrestene, og panzanella er så godt at ingen vil tenke på at brødet er gammelt. Italienske husmødre vet å bruke opp brødrestene, og panzanella er så godt at ingen vil tenke på at brødet er gammelt.

5. Toast

Litt tørt brød blir en god toast til lunsj eller kveldsmat. Ostesmørbrød med skinke, ost og godt med smør i stekepannen, er både enkelt og godt!

6. Hjemmelaget griljermel 

For å lage hjemmelaget strøkavring trenger du kun tørt brød! Griljermel brukes ved panering av fisk og kjøtt, som når du skal lage hjemmelagede fiskepinner og wienerschnitzel. Det er enkelt, du trenger kun å dele brødet i terninger og kjøre det i kjøkkenmaskin til det blir smuler.

 Griljermel brukes til å lage god stekecrisp på blant annet nuggets og fiskepinner. Griljermel brukes til å lage god stekecrisp på blant annet nuggets og fiskepinner.

7. Arme riddere

Arme riddere er den norske versjonen av engelske "French toast", og er en smakfull og god måte å bruke opp restene av brødet på! Et godt alternativ, enten du ønsker å spise det til frokost eller som en hverdagsdessert.

Arme riddere er en klassiker som er elsket av store og små. Arme riddere er en klassiker som er elsket av store og små.

8. Løksuppe med ostegratinertbrød 

Når du har brød som begynner å bli tørt, bør du prøve denne gode franske løksuppen, gratinert med brød og ost.

Følg denne enkle oppskriften på hjemmelaget løksuppe, og hell suppen i fire ildfaste skåler. Legg på brødskivene og fordel ost over. Gratiner suppen i ovnen til osten og brødet begynner å få en fin farge. Vel bekomme!

Løksuppe er klassisk, servert i bolle med gratinert brød og ost, god på smak. Løksuppe er klassisk, servert i bolle med gratinert brød og ost, god på smak.

Stort utvalg godt brød: