8 ting du kan gjøre med tørt brød
1. Hjemmelaget brødpudding
Brødpudding er en gammeldags dessert som er perfekt å lage av gårsdagens tørre brød. Den smaker ekstra godt med mandler og rosiner i, og spises varm servert sammen med vaniljesaus eller vaniljekesam.
- Se hvordan du lager den gammeldagse desserten her
2. Bruschetta
Brødet blir som nytt igjen om du lager bruschetta. Bruschetta er perfekt som forrett, lunsj eller innslag på tapasbordet.
- Se enkel oppskrift på bruchetta her
3. Krutonger
Hjemmelagde kuponger er en perfekt måte å bruke opp dagsgammelt brød, og du kan smaksette dem som du vil. Se hvordan her!
4. Brødsalaten Panzanella
I prinsipp er Panzanella en salat av brød og tomater med en dressing av olivenolje og eddik, men du kan tilsette mye annet enn tomater. Opprinnelig var det nettopp en italiensk salat som la opp til at man fikk brukt gårsdagens brød, men i dag er det en populær rett på moderne menyer!
- Se hvordan du lager den italienske retten her
5. Toast
Litt tørt brød blir en god toast til lunsj eller kveldsmat. Ostesmørbrød med skinke, ost og godt med smør i stekepannen, er både enkelt og godt!
6. Hjemmelaget griljermel
For å lage hjemmelaget strøkavring trenger du kun tørt brød! Griljermel brukes ved panering av fisk og kjøtt, som når du skal lage hjemmelagede fiskepinner og wienerschnitzel. Det er enkelt, du trenger kun å dele brødet i terninger og kjøre det i kjøkkenmaskin til det blir smuler.
7. Arme riddere
Arme riddere er den norske versjonen av engelske "French toast", og er en smakfull og god måte å bruke opp restene av brødet på! Et godt alternativ, enten du ønsker å spise det til frokost eller som en hverdagsdessert.
8. Løksuppe med ostegratinertbrød
Når du har brød som begynner å bli tørt, bør du prøve denne gode franske løksuppen, gratinert med brød og ost.
Følg denne enkle oppskriften på hjemmelaget løksuppe, og hell suppen i fire ildfaste skåler. Legg på brødskivene og fordel ost over. Gratiner suppen i ovnen til osten og brødet begynner å få en fin farge. Vel bekomme!
Stort utvalg godt brød: