Dette er vinnerne av årets resteoppskrift 2024
Å velge blant de innsendte oppskriftene var ingen enkel oppgave for juryen med Mette Nygård Havre, Kjartan Skjelde, Yngvild Haugen Skaaraas og Roar Sjåvåg. Likevel var de alle enige om vinneren.
1. plass: Yoghurtbrød
Helgas' oppskrift på Yoghurtbrød gikk rett til topps. Brødet er basert på en enkel deig av mel, salt yoghurt og bakepulver, som du trykker til en pannekake og fyllee med rester du har liggende. Så bretter du den og inn i ovnen.
Juryen var imponert over anvenneligheten til brødet som både var crunchy, mettende og ikke minst godt. Veldig smart måte å bruke rester i middag, mente juryen.
2. plass: Tyske brødboller
Hva gjør man egentlig med gammel brød som man har liggende? Det hadde Peder en god løsning på.
Dette er et ost- og løkbrød basert på rester av brød som er lagt i melk, før de blir tilsatt løk, egg og Gruyere og stekt som kaker i pannen. Enkelt, utrolig godt - og et flott forslag for å bruke en råvare som ellers raskt bare havner i søppelbøtten. kakene er gode som snacks, mellommåltid eller som tilbehør til middagen.
3. plass: Banan- og grønnsakslapper/vaffler
En kreativ oppskrift hvor du får brukt opp brune bananer og grønnsakene fra i går. Kristin sin oppskrift på er perfekt for deg som er fysen på noe godt. Ikke minst får du i deg grønnsaker, og det blir kroppen glad for.
Denne oppskriften gir deg kos med litt berde samvittighet, både for kropp og klima.
Vi gratulerer vinnerne, og takker for alle de gode bidragene som ble sendt inn. Alle oppskriftene er kreative ideer for å bruke opp varer man har liggende, og vil falle i smak hos hele familien.
Vi takker for alle de gode oppskriftene som er sendt inn, og gratulerer spesielt vinnerne Helga, Peder og Kristin som mottar gavekort fra MENY og Too Good To Go i premie.