DeCecco

Ønsker du å ta pastarettene dine til et nytt nivå er DeCecco pastaleverandøren for deg. Italienske De Cecco har siden 1886 produsert pasta av svært høy kvalitet og blir verden over ansett som en premium pasta med sin gule farge, nydelige smak og fantastiske konsistens.

For å kunne produsere pasta av høy kvalitet fokuserer DeCecco på seks forskjellige parametere:

1. Korn: Durumhveten brukt i DeCecco sin produksjon har et svært høyt proteininnhold og glutenverdi. 

2. Møllen: Fra kornet ankommer DeCecco sin mølle går det gjennom fem ulike kverningsprosesser.

3. Semolina: Semolina brukt i pastaen er en grovmalt semolina. Den blir brukt for holde proteininnholdet og stivelsen på riktig nivå, og for å unngå et økt sukkerinnhold som gir klebrig pasta.

4. Vann- og elteprosess: Semolinaen blandes med friskt fjellvann som holder 15 grader eller mindre. Denne måten å produsere pasta på gjør at elteprosessen tar lengre tid, men gjør at smaken blir søtere og pastaen får best mulig kokeegenskaper.

5. Forming: Pastaen presses gjennom former laget i bronse og messing som gir pastaen en noe mer røff og ru overflate som den trenger for å absorbere vannet riktig i kokeprosessen. Dette gjør også det at pastaen tar bedre til seg smakene som tilføres etter koking. 

6. Tørkeprosess: Pastaen tørkes over lengre tid, altså fra 18-36 timer, og på temperaturer lavere enn 65 grader. Ved tørking i høyere temperatur kan proteinet skades i kornet og en bitter smak kan oppstå.