Norske Fanaost er verdens beste

Norske Fanaost er verdens beste

Publisert 2. november 2018
Fanaosten fra Ostegården i Hordaland danket ut nær 3500 oster fra hele verden i Oste-VM 2018, og er nå kåret til verdens beste ost! Du får verdensmesteren i alle MENY-butikker.

235 internasjonale ostedommere har sett, luktet og smakt på 3472 oster fra 41 nasjoner i VM i ost 2018. De har vurdert skorpe, ostemasse, farge og konsistens - og fremfor alt smak. Og resultatet de kom frem til er at Fanaosten er verdens beste ost!

Og ikke nok med det; den ekte norske brunosten fra Stordalen Gardsbruk fra Tinn i Telemark stakk av med andreplassen.

Fra venstre: Vinner fra 2016, Gunnar Waagen og årets vinner, Jørn Hafslund i Ostegården Fra venstre: Vinner fra 2016, Gunnar Waagen og årets vinner, Jørn Hafslund i Ostegården

Osteprodusent og bonde Jørn Hafslund fra Ostegården ble svært overrasket da seieren var et faktum.

- Dette er helt sprøtt! Jeg er jo bare en bonde med 12 kuer. 

Han vil ikke røpe hemmeligheten bak hvorfor osten er så god, men sier at melka fra kuene hans er ekstra søt og smakfull. De 12 kuene går ute hele sommeren og spiser mer enn 10 ulike typer gress. 

Fanaosten fra Ostegården, som produsere ved Fanafjorden utenfor Bergen, er en rund og mild ost med fast konsistens som minner om Gouda.

Den har spesialmerket for unik smak, og i 2017 vant den gull i NM i Gårdsost. Osten fås i alle MENY-butikker og produsenten Ostegården er en av MENYs Matskatt leverandører.

Dessverre er Fanaosten midlertidig utsolgt i mange av våre butikker. Vi anbefaler å kontakte din lokale MENY-butikk og spørre om de har den inne eller når de eventuelt får den inn.