Halloween

Halloween
Skremmenede moro og smakfulle norske gresskar. Lag gresskarlykter og bruk innmaten av gresskaret til for eksempel kake, suppe, pai eller gryte. La deg inspirere, snart er det Halloween!

Halloween-feiringen har sin opprinnelse fra en gammel irsk myte om den gjerrige smeden Jack O'Lantern. Etter å ha prøvd å selge sin sjel til djevelen for en siste drink på versthuset, ble han dømt til å gå rundt med en uthult kålrot med lys i, helt frem til dommedag. Markeringen av dette ble gjort kvelden før Alle Helgens Dag - Alle Helgens kveld, altså All Hallows Eve. I USA ble kålroten raskt erstattet av gresskar, som fikk navnet Jack-O-Lanterns.

Gjennom årene har Halloween-feiringen bygget seg opp til å bli blant de helt store markeringerne i USA, og de siste årene har fenomenet også spredd seg til Europa og Norge. Denne dagen dukker det opp mange utkledde barn som går fra dør til dør og ber om godterier!

Spøkelsesfesten Halloween er like spennende både for voksne og barn. Med litt gode tips er det bare å hive seg over festforberedelsene på kjøkkenbenken. Snacks må lages, og kandiserte epler og ristede gresskarkjerner er de store klassikerne.

Høydepunktet er når man skal lage selve Halloween-lykten. Det anbefales å bruke et gresskar på 4 til 5 kilo. Skjær av toppen og ta ut vevet og kjernene. Skjær ut hull til øyne, nese og munn. Plasser telys i gresskaret og legg på toppen igjen.