Hva er Jacobs Utvalgte Lerstang kylling?

Det er få som gjør kylling like bra som Franskmennene. Derfor satser vi nå på fransk kvalitet forankret i lokale, kortreiste tradisjoner på ærlig vis.

Jacobs Utvalgte Lerstang kylling er resultatet av samarbeidet mellom Frankrikes eldste og viktigste produsent av Label Rouge kylling, SASSO (Sélection Avicole de la Sarthe et du Sud Ouest), Gårdsand i Vestfold og våre kokker fra MENY-Lauget. Et samarbeid som er tuftet på en felles visjon om å tilby Norge en helt ny kvalitetskylling, som både lever godt og smaker godt. 

På høyden med den beste franske Label Rouge kyllingen

Resultatet er en helt ny opplevelse av kvalitet og smak. Jacobs Utvalgte Lerstang kylling er en unik kylling på det norske markedet. Det er mange ting som gjør Lerstang kylling til en litt bedre kylling. I Vestfold vokser kyllingen opp i fjøs med vinduer og naturlig dagslys.

Det naturlige dagslyset gir kyllingen en naturlig døgnrytme og gjør at de lever et så sunt og naturlig liv som mulig. Det er få dyr per kvadratmeter og nok av plass å boltre seg på. De har halmballer, vagler og kråsstein. Her får den vokse i sitt naturlige tempo og med fôr fra den nærliggende Borgen mølle. Det gir kylling som er like saftig og som smaker like godt som den beste franske kyllingen. De slaktes og skjæres for hånd og er helt fri for narasin og antibiotika.

På Lerstang gård i Vestfold har familien Søyland drevet oppdrett i tre generasjoner. Fortsatt drives gården etter samme prinsipper som grunnlegger Lovise Søyland startet gåseproduksjon på i 1939: godt dyrehold, høye kvalitetskrav og solid håndverk. Rasen Lerstang kylling er sertifisert til å kunne brukes i fransk Label Rouge-produksjon. Label Rouge er et kvalitetsstempel og betyr at produktene har spesielle egenskaper som garanterer et høyere kvalitetsnivå.

Lag Lerstang kylling til middag

Her får du noen smakfulle oppskrifter med Jacobs Utvalgte Lerstang kylling: