Den beste ribba til jul - dette er utvalget du finner hos MENY
Det har skjedd mye på ribbefronten de siste årene. Utvalget har blitt bredere, og stadig flere bryr seg om kvalitet, opprinnelse og dyrevelferd. Nordmenn er blitt mer bevisste på hva de kjøper, og mange betaler gjerne litt ekstra for en ribbe av ekstra god kvalitet til julemiddagen.
- MENY har mer enn 20 varianter av ribbe. Alt fra fryst, fersk, krydret og stekt, sier Espen Schøning Lie, leder av MENY-Lauget.
Bestselgeren er fortsatt fersk tynnribbe. Mens familieribben går noe tilbake i salg, øker etterspørselen etter ulike varianter av premiumribbe.
Fersk ribbe fra ferskvaredisken
I våre ferskvaredisker finner du både tynnribbe og familieribbe fra gårder rundt om i landet. Velg den varianten du liker best, og kjøp akkurat så mye du trenger. Våre dyktige matarbeidere kommer gjerne med sine beste tips og råd, slik at du finner akkurat den ribba som passer best til deg og julemiddagen du planlegger.
Jæren Smak ribbe
Ribbe fra Jæren Smak er MENYs premiumribbe, og utviklet i samarbeid med MENY-Lauget. Den er godt marmorert, har god kjøttfylde og akkurat nok fett til å gi sprø svor og saftig, smakfull ribbe. Gården på Nærbø på Jæren i Rogaland har fokus på dyrevelferd. Dyrene er friske og har nok av plass å boltre seg på. Der spiser de spesialfôr og får vokse seg store. I tillegg er de fri for antibiotika
Du får kjøp håndskåret Jæren Smak ribbe både fryst og fersk.
Prøv ribbe fra Jæren Smak:
MENY-lauget har klassifisert Jæren Smak som en Matskatt fra Rogaland - et kvalitetsstempel som kun tildeles leverandører og produsenter som tilbyr produkter av høy kvalitet.
God dyrevelferd er viktig for godt kjøtt! Her finnes det ingen snarveier.
Grisene fra Jæren har ekstra god plass i båsene, får spesielt godt fôr og har kort vei til slakteriet. Jæren-grisene har høyere slaktevekt, som et resultat av et lengre og bedre liv.
Grøstad ribbe av frilandsgris
Dette er frilandsgriser som går fritt rundt hele året – ute eller inne. De bestemmer selv om de vil ta seg en middagslur i solen eller gå i skogen og grave etter røtter. Det gir smakfullt kjøtt og er perfekt å servere på selveste julaften.
Ferdigpakket ribbe av MENY-kvalitet
Kvalitet og smak er viktig når vi velger ut råvarer, og ribbene med MENY-merket er av spesielt god kvalitet. Ribba kommer ferdig rutet og krydret, og kan fryses ned.
Nystekt ribbe fra varmeskapet
Å steke en hel ribbe kan bli litt i meste laget når man har lyst på en forsmak av jula. Hos MENY får du nystekt ribbe i varmeskapet gjennom hele førjulstiden.
I ferskvaredisken finner du også kald, ferdigstekt ribbe som du enkelt kan varme opp hjemme eller bruke som pålegg. I mange av våre butikker finner du også ferdig ribbetallerken med tilbehør, laget av våre matarbeidere.
Ribbe fra kjente og kjære produsenter
Det er ofte sterke tradisjoner knyttet til valget av julematen, og vi har ribbe fra kjente og kjære produsenter som Gilde, Folkets og Finsbråten.
Vårt billigste alternativ
Vi har både familieribbe og tynnribbe fra First Price. Her kan du velge mellom fersk, krydret tynnribbe, frossen tynnribbe eller frossen familieribbe.
Hvilken ribbe skal du velge?
Mange har en favorittprodusent eller ribbetype de alltid går for. Har du lyst til å prøve noe nytt i år? Prøv ribbe fra Jæren Smak, eller en annen godt marmorert ribbe. Her er det enkelt å få et godt resultat!
Ikke kjøp for mager ribbe. En ribbe med flotte lag fett og kjøtt gir mer smak, og fettlaget under svoren er også viktig for å få sprø svor.
Fersk eller frossen ribbe?
De fleste vil ha fersk ribbe, men om du ønsker å slippe stresset med å kjøpe ribbe få dager før jul, er frossen ribbe et godt alternativ.
Du kan også kjøpe fersk ribbe tidlig i sesongen og fryse ned selv. Da er julemiddagen sikret, og du kan bruke tiden på andre ting når det nærmer seg jul. At ribba er frossen har ingenting å si for kvaliteten.