Den beste ribba til jul - dette er utvalget du finner hos MENY

Den beste ribba til jul - dette er utvalget du finner hos MENY

Oppdatert 24. oktober 2025
Vi tilbyr både fryst, fersk og ferdig stekt ribbe til jul. I tillegg ruter og krydrer vi for deg dersom du ønsker det. Les mer om utvalget du finner i våre butikker, og i nettbutikken.

Det har skjedd mye på ribbefronten de siste årene. Utvalget har blitt bredere, og stadig flere bryr seg om kvalitet, opprinnelse og dyrevelferd. Nordmenn er blitt mer bevisste på hva de kjøper, og mange betaler gjerne litt ekstra for en ribbe av ekstra god kvalitet til julemiddagen.

- MENY har mer enn 20 varianter av ribbe. Alt fra fryst, fersk, krydret og stekt, sier Espen Schøning Lie, leder av MENY-Lauget.

Bestselgeren er fortsatt fersk tynnribbe. Mens familieribben går noe tilbake i salg, øker etterspørselen etter ulike varianter av premiumribbe.

Fersk ribbe fra ferskvaredisken

I våre ferskvaredisker finner du både tynnribbe og familieribbe fra gårder rundt om i landet. Velg den varianten du liker best, og kjøp akkurat så mye du trenger. Våre dyktige matarbeidere kommer gjerne med sine beste tips og råd, slik at du finner akkurat den ribba som passer best til deg og julemiddagen du planlegger.

Usikker på hva du skal velge? Våre flinke matarbeidere hjelper deg gjerne! Usikker på hva du skal velge? Våre flinke matarbeidere hjelper deg gjerne!
Husk at vi kan rute svoren på fersk ribbe for deg!

Jæren Smak ribbe

Ribbe fra Jæren Smak er MENYs  premiumribbe, og utviklet i samarbeid med MENY-Lauget. Den er godt marmorert, har god kjøttfylde og akkurat nok fett til å gi sprø svor og saftig, smakfull ribbe. Gården på Nærbø på Jæren i Rogaland har fokus på dyrevelferd. Dyrene er friske og  har nok av plass å boltre seg på. Der spiser de spesialfôr og får vokse seg store. I tillegg er de fri for antibiotika

Du får kjøp håndskåret Jæren Smak ribbe både fryst og fersk. 

Emblem
MENYs tynnribbe fra Jæren Smak fikk terningkast 6 i VG sin test 7. desember 2024! - Dette smaker julaften! skrev juryen om testvinneren fra Jæren. - Saftig og mør. Deilig kjøtt- og fettsmak. God fordeling av lagene med fett og kjøtt, og knallgod svor.
Ribbe fra Jæren Smak er godt marmorert, noe som gir saftig og smakfull ribbe. Ribbe fra Jæren Smak er godt marmorert, noe som gir saftig og smakfull ribbe.

Prøv ribbe fra Jæren Smak:

MENY-lauget har klassifisert Jæren Smak som en Matskatt fra Rogaland - et kvalitetsstempel som kun tildeles leverandører og produsenter som tilbyr produkter av høy kvalitet.

God dyrevelferd er viktig for godt kjøtt! Her finnes det ingen snarveier.

Grisene fra Jæren har ekstra god plass i båsene, får spesielt godt fôr og har kort vei til slakteriet. Jæren-grisene har høyere slaktevekt, som et resultat av et lengre og bedre liv.

Slik lages vår beste ribbe av Jæren Smak kvalitet

Slik lages vår beste ribbe av Jæren Smak kvalitet

Den beste ribba kommer fra en gris som har det godt. Ribbe av Jæren Smak kvalitet er godt marmorert, god kjøttfylte og akkurat nok fett til å gi sprø svor og saftig, smakfull ribbe. Dette er vår premiumribbe av Jæren Smak kvalitet.

Grøstad ribbe av frilandsgris

Dette er frilandsgriser som går fritt rundt hele året – ute eller inne. De bestemmer selv om de vil ta seg en middagslur i solen eller gå i skogen og grave etter røtter. Det gir smakfullt kjøtt og er perfekt å servere på selveste julaften.

Glade frilandsgriser gir svært godt kjøtt med god samvittighet. Glade frilandsgriser gir svært godt kjøtt med god samvittighet.
Emblem
Ribbe fra Grøstad Gris tilbys dessverre ikke i hele landet fordi produksjonen ennå er for liten, men spør gjerne etter ribbe fra Grøstad i din butikk.
Slik steker du ribbe med sprø svor

Slik steker du ribbe med sprø svor

Over halvparten av alle nordmenn spiser ribbe på julaften, og hvert år er det like spennende å se om svoren blir sprø. Vil du være sikret knasende sprø svor og saftig ribbe? Vi viser deg hvordan du enkelt steker perfekt ribbe - hver gang.

Ferdigpakket ribbe av MENY-kvalitet

Kvalitet og smak er viktig når vi velger ut råvarer, og ribbene med MENY-merket er av spesielt god kvalitet. Ribba kommer ferdig rutet og krydret, og kan fryses ned. 

Familieribbe fra MENY fikk terningkast 5 i Nettavisen sin test 2024. Ribben imponerte panelet med god balanse mellom kjøtt, svor og fett. Den er saftig, mør og med sprø svor.

Nystekt ribbe fra varmeskapet

Å steke en hel ribbe kan bli litt i meste laget når man har lyst på en forsmak av jula. Hos MENY får du nystekt ribbe i varmeskapet gjennom hele førjulstiden.

I ferskvaredisken finner du også kald, ferdigstekt ribbe som du enkelt kan varme opp hjemme eller bruke som pålegg. I mange av våre butikker finner du også ferdig ribbetallerken med tilbehør, laget av våre matarbeidere.

Nystekt ribbe fra ferskvaredisken

Nystekt ribbe fra ferskvaredisken

Vil du ha en enkel lunsj eller middag med varm ribbe? I varmeskapet har vi nystekt ribbe med sprø svor hele julen.

Ribbe fra kjente og kjære produsenter

Det er ofte sterke tradisjoner knyttet til valget av julematen, og vi har ribbe fra kjente og kjære produsenter som Gilde, Folkets og Finsbråten. 

Prøv langtidsstekt ribbe til jul

Prøv langtidsstekt ribbe til jul

Har du lyst til å servere ekstra saftig og smakfull ribbe i år? Å langtidssteke ribbe er enklere enn du tror, og gir en fantastisk god smak og mørt kjøtt. Slik gjør du det!

Vårt billigste alternativ

Vi har både familieribbe og tynnribbe fra First Price. Her kan du velge mellom fersk, krydret tynnribbe, frossen tynnribbe eller frossen familieribbe.

Hvilken ribbe skal du velge?

Mange har en favorittprodusent eller ribbetype de alltid går for. Har du lyst til å prøve noe nytt i år? Prøv ribbe fra Jæren Smak, eller en annen godt marmorert ribbe. Her er det enkelt å få et godt resultat!

Ikke kjøp for mager ribbe. En ribbe med flotte lag fett og kjøtt gir mer smak, og fettlaget under svoren er også viktig for å få sprø svor.

Fersk eller frossen ribbe?

De fleste vil ha fersk ribbe, men om du ønsker å slippe stresset med å kjøpe ribbe få dager før jul, er frossen ribbe et godt alternativ. 

Du kan også kjøpe fersk ribbe tidlig i sesongen og fryse ned selv. Da er julemiddagen sikret, og du kan bruke tiden på andre ting når det nærmer seg jul. At ribba er frossen har ingenting å si for kvaliteten.

Husk å tine ribba langsomt i kjøleskapet et par døgn før steking. Det gir jevn temperatur og et sprøere svorresultat.
Ser du ikke ribba du er ute etter? Spør våre julehjelpere i butikk om hjelp! Ser du ikke ribba du er ute etter? Spør våre julehjelpere i butikk om hjelp!